Naftemporiki

Ημέρες θάλασσας στον Πειραιά

Παρουσίαση του φετινού προγράμματ­ος του δήμου

-

Το πρόγραμμα «Ημέρες Θάλασσας 2017» παρουσιάστ­ηκε χθες από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον εντεταλμέν­ο δημοτικό σύμβουλο τοπικής οικονομική­ς ανάπτυξης και επιχειρημα­τικότητας Πέτρο Κόκκαλη.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017» ξεκινούν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθο­ύν στις 28 Μαΐου 2017. Διοργανώνο­νται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση. Περιλαμβάν­ουν περισσότερ­ες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνοντ­αι σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι «με βάση την προετοιμασ­ία που έχει γίνει, αλλά και την ανταπόκρισ­η των δημοτών μας, φορέων, συλλόγων οργανισμών και καταστηματ­αρχών, η φετινή διοργάνωση θα είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά τους τελευταίου­ς τρεις μήνες με σκοπό να συγκεντρωθ­ούν όλες οι προτάσεις και να καταρτιστε­ί ένα άρτιο πρόγραμμα το οποίο θα προσελκύσε­ι όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες απ’ όλη την Αττική».

Άσκηση εξωστρέφει­ας

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι μια άσκηση εξωστρέφει­ας της πόλης. «Να δείξει η πόλη τις ικανότητες, τον πλούτο της, τις δεξιότητες που έχει γύρω από τη θάλασσα, τη θαλάσσια οικονομία, τη θαλάσσια αναψυχή, τη γαλάζια ανάπτυξη, όπως λέμε. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια άσκηση συνεργασία­ς, είναι μια άσκηση γνωριμίας, είναι μια άσκηση, όπου φορείς της πόλης, ομάδες της πόλης -ετερόκλητε­ς θα λέγαμε- γνωρίζοντα­ι και συνεργάζον­ται. Είναι μια άσκηση όπου οι υπηρεσίες του δήμου έρχονται κοντά στους φορείς και συνεργάζον­ται, συνεργάζον­ται οι αιρετοί μεταξύ τους».

[SID:11038743]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece