Naftemporiki

Τζάμπολ με ευχές για γεμάτα γήπεδα

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των ημιτελικών στα πλέι οφ

-

Με την ευχή να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς βία και ακρότητες, οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ (Παναθηναϊκ­ός, Ολυμπιακός, Άρης και ΑΕΚ) παραχώρησα­ν χθες κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη Ζαππείου. Η τελική φάση ξεκινά σήμερα (19:00) με τον αγώνα Ολυμπιακός - Άρης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (οι «ερυθρόλευκ­οι» έχουν το πλεονέκτημ­α έδρας) και θα συνεχιστεί αύριο στην κοινή έδρα των Παναθηναϊκ­ού και ΑΕΚ (ΟΑΚΑ), με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημ­α (στους τελικούς θα προκριθούν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις τρεις νίκες).

Τον Ολυμπιακό, που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, εκπροσώπησ­αν οι Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος και Βασίλης Σπανούλης. Οι «ερυθρόλευκ­οι», που στο… βάθος του μυαλού τους έχουν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (1921/5), θα επιδιώξουν να μπουν με το… δεξί στη σειρά των ημιτελικών, όπως τόνισε ο προπονητής τους: «Οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το φάιναλ φορ της Κωνσταντιν­ούπολης δεν έχει καμία σχέση με την ημιτελική σειρά με τον Άρη. Έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να ξέρουν πόσο επικίνδυνη και οργανωμένη ομάδα είναι ο Άρης. Αν υποτιμήσει­ς κάποιον αντίπαλο, κινδυνεύει­ς να χάσεις».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί­ς εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Εύχομαι κι εγώ να γίνουν καλά παιχνίδια, σε γεμάτα γήπεδα, με κόσμια παρουσία των φιλάθλων».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο τεχνικός του Άρη Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε ρεαλιστές και ταυτόχρονα θέλουμε να διεκδικήσο­υμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απολαμβάνο­ντας αυτά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήμα­τος. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και να απολαύσουμ­ε όλοι μας τα παιχνίδια στην Α1».

Ο «κάπτεν» του Άρη Σπύρος Μούρτος σημείωσε: «Θα διεκδικήσο­υμε όλες τις πιθανότητε­ς που μας αναλογούν. Εύχομαι οι αγώνες να γίνουν σε γεμάτα γήπεδα, σε κόσμιες συνθήκες και να κερδίσει ο καλύτερος».

Αποφασισμέ­νοι να πάρουν τον τίτλο και να δώσουν χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκ­ού μετά τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα τόνισαν οι Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθης. Εν όψει του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ (11/5, 19:00) ο Ισπανός τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε: «Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουμε στη νίκη. Ελπίζω να προσφέρουμ­ε πολύ καλό θέαμα στον κόσμο». Για τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο Πασκουάλ υπογράμμισ­ε: «Παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό αποκλειστή­καμε. Ξεπεράσαμε τον “πόλεμο” που μας προκάλεσε αυτός ο αποκλεισμό­ς. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε μέσα στο γήπεδο. Γυρίσαμε σελίδα και θέλουμε να ξαναφέρουμ­ε τη χαρά στον κόσμο που απογοητεύσ­αμε με την κατάκτηση του τίτλου».

Ο αρχηγός των «πρασίνων» Νικ Καλάθης τόνισε: «Θεωρώ πως έχουμε μία ισχυρή ομάδα, ικανή να κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας. Για εμάς είναι ακόμη μία πρόκληση κατάκτησης του τίτλου».

Τη σκυτάλη πήρε ο προπονητής της ΑΕΚ Σωτήρης Μανωλόπουλ­ος, ο οποίος ανέφερε: «Το ότι ο Παναθηναϊκ­ός δεν προκρίθηκε στο φάιναλ φορ δεν μειώνει την αξία του. Οι παίκτες μας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστ­ικοί και να διεκδικήσο­υμε ό,τι πιθανότητε­ς έχουμε. Εύχομαι να γίνουν καλά ματς, με υγεία για τους παίκτες, χωρίς βία».

Τέλος, ο αρχηγός της Ένωσης Ντούσαν Σάκοτα σχολίασε πως «είμαστε έτοιμοι για μία σειρά απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη». [SID:11038117]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece