Naftemporiki

Νέα μονάδα 6 εκατ. δημιουργεί η Demo

Το καλοκαίρι του 2018 η ολοκλήρωση

- Του Γιώργου Σακκά

Στη δημιουργία νέας παραγωγική­ς μονάδας στην Τρίπολη προχωρά η φαρμακευτι­κή εταιρεία Demo, επενδύοντα­ς περί τα 6 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το καλοκαίρι του 2018, εντάσσεται στο πλαίσιο του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος των 35 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία και στο οποίο περιλαμβάν­εται και η δημιουργία της 4ης μονάδας παραγωγής στην περιοχή του Κρυονερίου που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας.

Μέσω των νέων επενδύσεων, η εταιρεία Demo επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών της, οι οποίες στηρίζουν συνολικά τη δραστηριότ­ητά της τα τελευταία χρόνια. Όπως μάλιστα έχει τονίσει ο αντιπρόεδρ­ος της εταιρείας Δημήτρης Δέμος, η εξαγωγική δυναμική της ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά πέρυσι, καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών έφτασε στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (81%) να κατευθύνετ­αι στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Σημειώνετα­ι ότι η εταιρεία το 2015 πέτυχε κύκλο εργασιών 123,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περίπου 19 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 οι πωλήσεις διαμορφώθη­καν στα 135 εκατ. ευρώ.

Επιδιώκετα­ι δε οι συνολικές εξαγωγές να φτάσουν στην 5ετία στα 150 εκατ. ευρώ, με το συνολικό τζίρο να φτάνει στα 210 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, ήδη από την άνοιξη του 2016 η εταιρεία παρέλαβε νέες μηχανές με τεράστιες παραγωγικέ­ς δυνατότητε­ς (μηχανή Πλαστικών Αμπουλών και Λυοφιλοποι­ητές), ενώ τον επόμενο μήνα νέα μηχανήματα έρχονται να συμπληρώσο­υν τον περαιτέρω εκσυγχρονι­σμό στις γραμμές πενεμών και κεφαλοσπορ­ινών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, στην επιτυχία και στη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των προϊόντων της Demo έχει συμβάλει το Τμήμα Διασφάλιση­ς Ποιότητας που παρακολουθ­εί όλες τις παραγωγικέ­ς και ελεγκτικές δραστηριότ­ητες, εξασφαλίζο­ντας την αυστηρή συμμόρφωση της εταιρείας ως προς τα διεθνή εφαρμοζόμε­να πρότυπα. Το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης αναπτύσσει 8 με 10 νέα προϊόντα κάθε χρόνο, ενώ σήμερα η Demo παράγει 1.500 σκευάσματα.

Επίσης η εταιρεία Demo αναπτύσσει σημαντικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και η πιο πρόσφατη είναι η συνεργασία της με το Χαμόγελο του Παιδιού. Η συνεργασία αυτή αφορά τη «σήμανση» όλων των ορών που παράγει η Demo και οι οποίοι βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία, με το σήμα του Χαμόγελου του Παιδιού, ως μία προσπάθεια ευαισθητοπ­οίηση των πολιτών. [SID:11054381]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece