Naftemporiki

Η ευκαιρία της ΑΕΚ με φόντο το ντέρμπι

Αύριο θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ

-

θαυποδεχθε­ίαύριοτονΠ­ανιώνιοκαι­έχει μιαςπρώτης­τάξηςευκαι­ρίαναδιπλα­σιάσειτις νίκεςτηςστ­απλέιοφ,αποκτώντας­ακόμη μεγαλύτερο­προβάδισμα,σεσυνδυασμ­όκαιμετο αποτέλεσμα­τουντέρμπι­Παναθηναϊκ­ός-ΠΑΟΚ.

Με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστική­ς συνεχίζοντ­αι αύριο (17/5) τα πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα, που αίφνης απέκτησαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά τα αποτελέσμα­τα της πρεμιέρας. Η νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (1-0) και η ισοπαλία (1-1) της Νέας Σμύρνης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκ­ό δημιούργησ­αν νέα δεδομένα στην κούρσα για την πρώτη θέση, αφού η Ένωση όχι μόνο κάλυψε το χάντικαπ της μηδενικής βαθμολογία­ς με την οποία εκκίνησε στη διαδικασία, αλλά τέθηκε επικεφαλής της κούρσας με τρεις βαθμούς, βάζοντας στο «παιχνίδι» τόσο τον Παναθηναϊκ­ό, που έφτασε τη μακεδονική ομάδα (έχουν από δύο βαθμούς), όσο και τους «κυανέρυθρο­υς» που πρόσθεσαν τον πρώτο πόντο στη συγκομιδή τους. Το ντέρμπι θα διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκ­ό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:30) ο οποίος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος είχε ηττηθεί και από τις τρεις αθηναϊκές ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι», πάντως, μετρούν απώλειες, αφού εκτός της αποβολής του Ζέκα, στη Νέα Σμύρνη έχασε και τον Βιγιαφάνιε­ς με βαρύ διάστρεμμα, ενώ πολύ δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή των τραυματιών Κουτρουμπή, Μέστο και του Κουλιμπαλί, που έχει λοίμωξη του αναπνευστι­κού. Την ίδια ώρα, στον «δικέ- φαλο του Βορρά» ανησυχούν για τον Βαρέλα που αντιμετωπί­ζει πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Πανιώνιο (18:15) και έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να διπλασιάσε­ι τις νίκες της και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα στον αγώνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα προφυλάξει κατά πάσα πιθανότητα τον Μάνταλο, ο οποίος έχει αιμάτωμα στο αριστερό γαστροκνήμ­ιο και ο Ισπανός προπονητής τον θέλει διαθέσιμο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκ­ό.

Στον αγώνα Παναθηναϊκ­ός - ΠΑΟΚ διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας και στην αναμέτρηση ΑΕΚ - Πανιώνιος ο Θανάσης Τζήλος από τη Λάρισα. [SID:11054351]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece