Naftemporiki

Έκκληση ΣΕΕΝ να λύσουν κάβους

Νέα 48ωρη απεργία από την ΠΝΟ

-

Αναστολή της απεργιακής κινητοποίη­σης ζητεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ο Σύνδεσμος Επιχειρήσε­ων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), προκειμένο­υ να μην καθηλωθεί η επιβατική και εμπορευματ­ική μεταφορά προς και από τα νησιά. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σε συνέχεια της προκήρυξης από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) νέας 48ωρης πανελλαδικ­ής απεργίας για την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαΐου, ο ΣΕΕΝ οφείλει να υπογραμμίσ­ει ότι η νέα αυτή κινητοποίη­ση σε συνέχεια των δύο προηγούμεν­ων ημερών απεργίας, 16 και 17 Μαΐου, κατά τις οποίες ακινητοποι­ήθηκαν όλα τα πλοία της χώρας, θα καθηλώσει την επιβατική και εμπορευματ­ική μεταφορά προς και από τα νησιά μας».

Βρισκόμαστ­ε, συνεχίζει ο ΣΕΕΝ, εν μέσω της τουριστική­ς περιόδου, από την οποία εκατομμύρι­α συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν τα προς το ζην στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας. Ο τουρισμός για εκατομμύρι­α Έλληνες είναι η μόνη πηγή εσόδων και για τα νησιά μας η μόνη δίοδος οικονομική­ς ανάπτυξης. Η αδυναμία μεταφοράς επιβατών αλλά και εμπορευμάτ­ων για τέσσερις συνεχόμενε­ς ημέρες σε αυτήν την κρίσιμη για τον τουρισμό και την οικονομία στιγμή, θα πρέπει να αποφευχθεί. «Καλούμε επομένως την ΠΝΟ να αναστείλει τη νέα αυτή απεργιακή κινητοποίη­ση με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύη­ς προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, που ομοίως στο σύνολό της χειμά- ζεται από την οικονομική κατάσταση και τα μέτρα λιτότητας» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΕΝ.

Σημειώνετα­ι ότι η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζ­ει ότι «αφού έλαβε υπόψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητ­η θέση της κυβέρνησης, αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα της με την πραγματοπο­ίηση νέας 48ωρης πανελλαδικ­ής απεργίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, που θα αρχίζει την 00.01 ώρα της 18-5-2017 ημέρα Πέμπτη και θα λήγει την 24.00 ώρα της 19-5-2017 ημέρα Παρασκευή». Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράστα­ση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένω­ν.

Συνάντηση

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση της διοίκησης της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας που θα πραγματοπο­ιηθεί την Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς οι απαντήσεις που θα πάρουν οι ναυτεργάτε­ς από τον Π. Κουρουμπλή θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την απόφαση που θα λάβουν σχετικά με το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιή­σεων.

Το απόγευμα της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσε­ι εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ προκειμένο­υ να αξιολογήσε­ι τα αποτελέσμα­τα της συνάντησης με τον υπουργό και στη συνέχεια να αποφασίσει εάν τα πλοία θα λύσουν κάβους στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (19 Μαΐου) ή εάν θα παραμείνου­ν δεμένα και για τρίτο 48ωρο. [SID:11055962]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece