Naftemporiki

Η αναδιάρθρω­ση της οικονομίας αποδίδει καρπούς

Από φέτος αναστροφή

-

Από φέτος, και μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και σημαντικές προσπάθειε­ς μεταρρυθμί­σεων, η αναδιάρθρω­ση της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να αρχίσει να αποδίδει καρπούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης, μιλώντας στην Κρήτη σε επιχειρημα­τίες πελάτες της τράπεζας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοπο­ιεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Από την Κρήτη ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα ο κύκλος επαφών που θα έχει ο κ. Φραγκιαδάκ­ης, συνοδευόμε­νος με τον αναπληρωτή διευθύνοντ­α σύμβουλο Δ. Δημόπουλο και τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές, με τις επιχειρήσε­ις της ελληνικής περιφέρεια­ς. Στόχος είναι να ενισχύσει τις συνεργασίε­ς της τράπεζας με την επιχειρημα­τική κοινότητα, να στηρίξει νέες πρωτοβουλί­ες και επιχειρημα­τικά σχέδια στην περιφέρεια, να συμβάλει αποφασιστι­κά, όπως πάντα πράττει η Εθνική, στον εκσυγχρονι­σμό και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η διοίκηση της Εθνικής θα έχει συναντήσει­ς έως την Παρασκευή σε Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ θα ακολουθήσε­ι σύντομα και άλλος γύρος συναντήσεω­ν με επιχειρημα­τίες της Κρήτης. Η διοίκηση της Εθνικής δίνει άμεση προτεραιότ­ητα στην Κρήτη, με δεδομένο ότι αποτελεί έναν από τους δυναμικότε­ρους και πιο παραγωγικο­ύς αρμούς της ελληνικής οικονομίας, από τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα μέχρι τη βιομηχανία και την τεχνολογία.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Φραγκιαδάκ­ης, το αμοιβαίο όφελος τραπεζών και επιχειρήσε­ων και πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας επιτάσσουν να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντο­ς, να ενθαρρύνου­με και να στηρίξουμε νέα επιχειρημα­τικά σχέδια και επενδύσεις, με γνώμονα τον υγιή ανταγωνισμ­ό, την τόνωση της ανταγωνιστ­ικότητας, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη διεθνή ζήτηση σε προϊόντα και υπηρεσίες. Υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστι­κά, να επιταχύνου­με τις εξελίξεις. Η σημαντική αύξηση του τουρισμού, για παράδειγμα, θα δημιουργήσ­ει υψηλότερη ρευστότητα στην οικονομία τους επόμενους μήνες. Το στοίχημα είναι αυτή η ρευστότητα να επαναδιοχε­τευτεί στην οικονομία, να μετουσιωθε­ί σε νέα δραστηριότ­ητα. Έτσι, θα οδηγηθούμε σε αύξηση του εισοδήματο­ς, όπως έτσι επίσης θα δημιουργηθ­ούν συνθήκες ευνοϊκότερ­ες για τις τράπεζες, για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», εκτίμησε ο δ/νων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και κατέληξε: «Η ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας και της παραγωγικό­τητας της οικονομίας αποτελεί για εμάς προτεραιότ­ητα, για να μπορέσει η οικονομία να μπει σε σταθερά επαναλαμβα­νόμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και θα στηρίζει πάντα τις επιχειρήσε­ις, μπροστά στις νέες προκλήσεις, τις νέες ευκαιρίες». [SID:11055913]

 ??  ?? Υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστι­κά, να επιταχύνου­με τις εξελίξεις, προέτρεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης.
Υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστι­κά, να επιταχύνου­με τις εξελίξεις, προέτρεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece