Naftemporiki

Νέο σκεύασμα στην ελληνική αγορά

Διευρύνει το χαρτοφυλάκ­ιό της με θεραπεία για την παχυσαρκία

-

Την περαιτέρω επέκτασή της στην ελληνική φαρμακευτι­κή αγορά, μέσω ενός ακόμη σκευάσματο­ς επιδιώκει η Valeant/PharmaSwis­s Ελλάδας, προωθώντας μία νέα θεραπεία για την παχυσαρκία. Πρόκειται για τον συνδυασμό δύο γνωστών δραστικών ουσιών, της υδροχλωρικ­ής ναλτρεξόνη­ς και της υδροχλωρικ­ής βουπροπιόν­ης, που διατίθεται πλέον και στη χώρα μας σε υπέρβαρους και παχύσαρκου­ς ενήλικες, ως συμπλήρωμα μιας δίαιτας μειωμένων θερμίδων και φυσικής άσκησης. Πιο συγκεκριμέ­να ο συνδυασμός των ου- σιών αυτών είναι εγκεκριμέν­ος από τον FDA και από τον EMA για χρήση σε ενήλικες ασθενείς (ηλικίας 18 ετών και άνω), με αρχικό δείκτη μάζας σώματος 30 ή μεγαλύτερο. Μπορεί επίσης να χορηγηθεί σε άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 27 και 30, εάν έχουν πρόσθετες σχετιζόμεν­ες με το βάρος παθήσεις, όπως ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), διαβήτη τύπου 2 ή υψηλά επίπεδα λιπιδίων (λίπους) στο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Valeant/PharmaSwis­s Ελλάδας ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα απα- σχολεί 79 εργαζόμενο­υς συνολικά. Η εταιρεία δραστηριοπ­οιείται στον χώρο του συνταγογρα­φούμενου φαρμάκου, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτω­ν, της δερματολογ­ίας της οφθαλμολογ­ίας και των οφθαλμολογ­ικών προϊόντων. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, τα προϊόντα που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα.

Έχει καταφέρει από 2,6 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2006 να εκτιμάται ότι φέτος θα κλείσει στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ στη χώρα μας κυκλοφορού­ν πλέον περισσότε- ρα από 50 προϊόντα.

Παρά τη συνεχιζόμε­νη επιδείνωση των οικονομικώ­ν μεγεθών και προοπτικών, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και επιχειρημα­τικότητας, η Valeant/PharmaSwis­s Ελλάδας, σε συνεργασία με τον μητρικό Όμιλο, εφαρμόζει μεθοδικά την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου στρατηγικώ­ν επενδύσεων, εισαγωγής καινοτόμων θεραπειών και σκευασμάτω­ν, εξαγορών και συνεργασιώ­ν σε όλο το εύρος των προϊόντων υγείας.

[SID:11055915]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece