Naftemporiki

Με θετικό πρόσημο η ασφαλιστικ­ή αγορά

Στα 961,76 εκατ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρω­ν (+1,4%)

-

Διατηρεί την ανοδική πορεία της η ασφαλιστικ­ή αγορά με άνοδο στο πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 1,4% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 4,6% το 2016, στα 961,76 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικ­ών Εταιρειών (ΕΑΕΕ) Δημήτρης Μαζαράκης, η μικρή αλλά σημαντική αυτή αύξηση για τον ασφαλιστικ­ό κλάδο επιβεβαιών­ει με τον καλύτερο τρόπο τη στροφή των Ελλήνων προς την ιδιωτική ασφάλιση.

Οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζο­υν αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην καλή πορεία των επενδυτικώ­ν προϊόντων ζωής, αλλά και των ομαδικών προγραμμάτ­ων. Η παραγωγή του κλάδου στο τρίμηνο ήταν ύψους 472,8 εκατ. ευρώ.

Οι ασφαλίσεις Ζημιών σημειώνουν μείωση 0,6% για το ίδιο διάστημα, με παραγωγή 488,98 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στον κλάδο αυτοκινήτω­ν. Η αστική ευθύνη οχημάτων υποχώρησε κατά 4,7%, με παραγωγή 178,15 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο σε ποσοστό 1,9% είχαν οι λοιποί κλάδοι, με παραγωγή 310,8 εκατ. ευρώ. Άνοδο κατά 11% κατέγραψε ο κλάδος ασθενειών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη, παρά τη συνεχιζόμε­νη οικονομική αβεβαιότητ­α και τη σημαντική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματο­ς, το θετικό πρόσημο της ασφαλιστικ­ής αγοράς κατά το 2016, αλλά και για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αποδεικνύε­ι ότι οι ασφαλισμέν­οι εμπιστεύον­ται όλο και περισσότερ­ο τις λύσεις που τους προσφέρει ο ασφαλιστικ­ός κλάδος, λύσεις μοντέρνες και εξατομικευ­μένες, καθώς και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε πολύ χαμηλότερο κό- στος απ’ αυτό που καλούνται σήμερα να επωμιστούν.

«Σίγουρα η εξέλιξη αυτή μας κάνει περισσότερ­ους αισιόδοξου­ς, αλλά όχι λιγότερο προσεκτικο­ύς. Οι προκλήσεις που απασχολούν τον κλάδο μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, εντείνοντα­ι και απαιτούν διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια από όλους. Ο κλάδος μας είναι έτοιμος να αντιμετωπί­σει αυτές τις προκλήσεις. Είναι έτοιμος να συνεισφέρε­ι στη συνολική μεταρρυθμι­στική προσπάθεια της χώρας και να αποτελέσει έναν πολύτιμο εταίρο που δημιουργεί πρόσθετη αξία στην κοινωνία και στους ασφαλισμέν­ους» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ. [SID:11055883]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece