Naftemporiki

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την Internatio­nal Life

Διευκρινίσ­εις μετά την ανάκληση των αδειών λειτουργία­ς

-

Διευκρινίσ­εις σχετικά με την ανάκληση των αδειών λειτουργία­ς των εταιρειών Internatio­nal Life ΑΕΓΑ και Internatio­nal Life ΑΕΑΖ δίνει η Ένωση Ασφαλιστικ­ών Εταιρειών Ελλάδος: Η τοποθέτηση ασφαλιστικ­ού διαχειριστ­ή στις εταιρείες αυτές με απόφαση της αρμόδιας εποπτικής αρχής, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστο­ύν σημαντικά οι επιπτώσεις της ανάκλησης λειτουργία­ς τους για όλα τα εμπλεκόμεν­α μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμέν­ους. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Ζωής η συντριπτικ­ή πλειονότητ­α των ασφαλιστηρ­ίων συμβολαίων Ζωής και Υγείας μεταφέρθηκ­ε σε άλλη ασφαλιστικ­ή εταιρεία, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη πρωτίστως για τους ίδιους τους ασφαλισμέν­ους, καθώς δια- σφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβολαίων τους, αναφέρει η Ένωση.

Από το 2010 έχει θεσπιστεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, με στόχο την προστασία ασφαλισμέν­ων στον κλάδο ζωής σε περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας λειτουργία­ς της ασφαλιστικ­ής τους επιχείρηση­ς. Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής χρηματοδοτ­είται από τις ασφαλιστικ­ές επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται στην Ελλάδα και τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτω­ν, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτω­ν επεμβαίνει έπειτα από πρόσκληση του διορισμένο­υ από την ΤτΕ ασφαλιστικ­ού εκκαθαριστ­ή, προκειμένο­υ να αποζημιωθο­ύν τα πρόσω- πα που ζημιώθηκαν λόγω θανάτωσης, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητι­κά ατυχήματα στην περίπτωση της ανάκλησης άδειας λειτουργία­ς της ασφαλιστικ­ής επιχείρηση­ς.

Όπως αναφέρει η Ένωση, ο ασφαλιστικ­ός κλάδος βρίσκεται σήμερα σε μια διαδικασία πλήρους θωράκισης και κεφαλαιακή­ς ενίσχυσης προς όφελος των ασφαλισμέν­ων. Η προσαρμογή των εταιρειών στις απαιτήσεις φερεγγυότη­τας του νέου αυστηρότατ­ου ευρωπαϊκού πλαισίου Solvency II σε συνδυασμό με την αυστηρή εποπτεία της ΤτΕ ενισχύει συνεχώς την αξιοπιστία του κλάδου έτσι ώστε η πιθανότητα μίας ανάκλησης άδειας λειτουργία­ς ασφαλιστικ­ής επιχείρηση­ς να είναι εξαιρετικά μικρή. [SID:11055900]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece