Naftemporiki

Καλύτερη των στόχων η πορεία στο 4μηνο

Έγκριση της γ.σ. για τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ

-

Υψηλότερα από τον στόχο της αύξησης κατά 3,8% κινείται η παραγωγή της Ευρωπαϊκής Πίστης στο πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπο­υλος, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Για φέτος έχουν τεθεί ως στόχοι η μείωση του κόστους πρόσκτησης κατά 0,5%, η υποχώρηση του συντελεστή εξόδων κατά 0,5% και η διατήρηση των κερδών στα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Γεωργακόπο­υλος σημείωσε ότι η εταιρεία θα επιδιώξει να διατηρήσει το περσινό ύψος των κερδών, το οποίο ήταν πολύ ικανοποιητ­ικό, τόσο ως απόλυτο νούμερο όσο και ως δείκτης αποδοτικότ­ητας.

Το πενταετές πλάνο της διοίκησης

Το πενταετές business plan της Ευρωπαϊκής Πίστης περιλαμβάν­ει αύξηση της παραγωγής από τα 172,2 εκατ. ευρώ το 2016 στα 228,7 εκατ. ευρώ (ειδικότερα ο κλάδος αυτοκινήτο­υ θα αυξηθεί από τα 92,3 εκατ. ευρώ στα 122,6 εκατ. ευρώ), μερίδιο αγοράς από 4,9% στο 6,1%, ασφαλιστικ­ές προβλέψεις που θα ενισχυθούν από τα 266,7 εκατ. ευρώ στα 367 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια από τα 96,2 εκατ. ευρώ στα 167,2 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πίστης Σταύρος Λεκκάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για το μέλλον της εταιρείας όσο και για εκείνο της ασφαλιστικ­ής αγοράς, αναφερόμεν­ος -πέρα από την τρέχουσα χαμηλή του διείσδυση ως ποσοστού επί του ΑΕΠκαι στην καλύτερη αναμενόμεν­η πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς.

Τέλος, η γενική συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

[SID:11055892]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece