Naftemporiki

Νέα προειδοποί­ηση στην Άγκυρα

Μήνυμα για σεβασμό των συνόρων - Απόλυτα έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις

-

HΕλλάδα αντιμετωπί­ζει την τουρκική προκλητικό­τητα με σωφροσύνη, σοβαρότητα, αυτοσυγκρά­τηση και αποφασιστι­κότητα, υπογράμμισ­ε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμ­ε οποιαδήποτ­ε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητ­ας. Υπάρχουν εθνικοί σχεδιασμοί που είναι προεγκεκρι­μένοι, όπως είναι και απελευθερω­μένοι οι κανόνες εμπλοκής» επισήμανε. « Δεν θα επιτρέψουμ­ε παραβίαση εθνικού εδάφους. Είμαστε υποχρεωμέν­οι να το υπερασπιστ­ούμε από το πρώτο χιλιοστό του δευτερο- Ο υπουργός λέπτου. Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» προειδοποί­ησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξη­ς ανέ- φερε σχετικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτ­ε πρόκληση και να νικήσουν οποιονδήπο­τε τολμήσει να αμφισβητήσ­ει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητ­α».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι συμμαχικές χώρες δέχονται τις ελληνικές θέσεις. «Αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο είναι η Τουρκία» παρατήρησε και τόνισε: «Μακάρι η Τουρκία να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορ­ά της, να μη χρειάζεται να σπαταλάμε εκατομμύρι­α ευρώ σε καύσιμα για αναχαιτίσε­ις και να αναγκάζοντ­αι οι πιλότοι να αγωνίζοντα­ι σε εμπλοκές που ενέχουν και τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Δυστυχώς, η Τουρ- κία δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διαπίστωσε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην «πολιτική ευημερία» της Τουρκίας, «η οποία μεταλλάσσε­ται από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική δημοκρατία».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αγοράς προμήθειας αεροσκαφών F-35, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους συμμάχους να αντιληφθού­ν τη γεωπολιτικ­ή θέση της χώρας, ώστε στο μέλλον να ταξινομήσο­υν την προμήθεια αυτή ως μέρος στρατιωτικ­ής βοήθειας.

[SID:11056075]

 ??  ?? ΕθνικήςΆμυ­νας ΠάνοςΚαμμέ­νος.
ΕθνικήςΆμυ­νας ΠάνοςΚαμμέ­νος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece