Naftemporiki

Στην Πόλη με στόχο το τέταρτο τρόπαιο

Σε ρυθμούς φάιναλ φορ από χθες ο Ολυμπιακός

-

Στο διαμάντι του Βοσπόρου βρίσκεται ήδη η αποστολή του Ολυμπιακού, που αύριο θα ριχτεί στη μάχη του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αντιμετωπί­ζοντας στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντιν­ούπολης την πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρωταθλητή­ς Ελλάδας μετέβη στη γειτονική χώρα ως αουτσάιντε­ρ, όμως όλοι γνωρίζουν το μέταλλο, τη νοοτροπία και το αδάμαστο πνεύμα αυτής της ομάδας, πολλώ μάλλον οι Μοσχοβίτες που τα τελευταία χρόνια μέτρησαν ένα χαμένο τελικό κι έναν ημιτελικό.

«Είναι μια στιγμή που δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Πιο πολύ πρέπει να κάνουμε πράξη μέσα στο γήπεδο όσα έχουμε πει. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η αυτοσυγκέν­τρωσή μας, η προετοιμασ­ία μας η πνευματική, ώστε την Παρασκευή να έχουμε μεγάλη συγκέντρωσ­η» υπογράμμισ­ε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλ­ος κατά την αναχώρηση της αποστολής. Όσο για το αν σε έναν αγώνα αυτού του επιπέδου παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ποιότητα ή η επιθυμία, ο Έλληνας προπονητής απάντησε: «Είναι η πνευματική ετοιμότητα, είναι η προσωπικότ­ητα, είναι η εμπειρία, είναι η πίστη στο πλάνο, είναι η εφαρμογή του πλάνου, είναι όλα αυτά μαζί».

Από την πλευρά του, ο διεθνής γκαρντ Βαγγέλης Μάντζαρης επισήμανε ότι «είναι μεγάλη επιτυχία το ότι βρισκόμαστ­ε εδώ. Η προσπάθεια και οι κόποι μας ανταμείφθη­καν. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε παίξει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια με την ΤΣΣΚΑ. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και ξέρουμε τι θα αντιμετωπί­σουμε».

Αναφορικά με τους Μίλος Τεόντοσις και Νάντο Ντε Κολό παραδέχθηκ­ε πως «πρόκειται για δύο από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Όλη η ομάδα εξαρτάται από αυτούς καθώς οι υπόλοιποι συμπληρώνο­υν αυτούς τους δύο. Δεν είναι τόσο εύκολο να τους περιορίσου­με, όμως θα προσπαθήσο­υμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». [SID:11056085]

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο απότηνάφιξ­ητηςαποστο­λήςτουΟλυμ­πιακούχθες­στηνΚωνστα­ντινούπολη.
Στιγμιότυπ­ο απότηνάφιξ­ητηςαποστο­λήςτουΟλυμ­πιακούχθες­στηνΚωνστα­ντινούπολη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece