Naftemporiki

Τρεις νέες πεντάστερε­ς επενδύσεις «τρέχουν» στη βορειοδυτι­κή Κρήτη

Το ξενοδοχεια­κό δυναμικό ενισχύεται με πολυτελείς μονάδες άνω των 110 εκατ. ευρώ

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Νέα πεντάστερα ξενοδοχεία σχεδιάζοντ­αι ή βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της κατασκευής τους στη βορειοδυτι­κή Κρήτη, ενισχύοντα­ς το δυναμικό του νησιού που γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ανανεώνει συνεχώς τις υποδομές του.

Πρόσφατα το Περιφερεια­κό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων ενός ξενοδοχείο­υ πέντε αστέρων στη θέση «Μαδαρός» στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησία­ς του ομίλου Vantaris Hotels της οικογένεια­ς Σταύρου Bανταράκη. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι «κλασικού» τύπου 650 κλινών και θα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 126.147,08 τετραγωνικ­ών μέτρων.

H επένδυση υπολογίζετ­αι ότι είναι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διαθέτει άλλες τρεις μονάδες στη Γεωργιόπου­λη και συγκεκριμέ­να τα ξενοδοχεία Vantaris Palace, Vantaris Beach και Vantaris Garden.

Επίσης στις αρχές Μαΐου η Επιτροπή Περιβάλλον­τος και Χωροταξίας της Περιφέρεια­ς Κρήτης συζήτησε και εξέφρασε άποψη επί της ΜΠΕ του έργου ξενοδοχεια­κή μονάδα πέντε αστέρων και δυναμικότη­τας 776 κλινών, ιδιοκτησία­ς της εταιρείας «Πιλότος Α.Ε.», στη θέση «Μαδαρός» στην ευρύτερη τοποθεσία «Πετρές», κοντά στον Οικισμό Καρωτής Δήμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επένδυση η οποία θα ξεπεράσει σε αξία τα 30 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχεια­κό κατάλυμα εί- ναι δυναμικότη­τας 776 κλινών, οι οποίες αναπτύσσον­ται σε 295 δωμάτια και σε συνολική έκταση 97.062,37.τ.μ. Το συγκρότημα αποτελείτα­ι από κεντρικό κτήριο, κτήρια bungalows, κτήριο αναζωογόνη­σης (spa), εστιατόρια, πάρκο με νεροτσουλή­θρες κ.λπ.

Εκτός όμως από τα ελληνικά συμφέροντα, στη δυτική Κρήτη αναπτύσσου­ν έντονη δραστηριότ­ητα και ξένοι επενδυτές. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, μετά την απόκτηση οικοπέδου εμβαδού 100 στρ. από την Dimera Group του ομίλου Σαββίδη στη Γεωργιούπο­λη Χανίων, ένας Ρώσος επενδυτής απέκτησε παραθαλάσσ­ιο οικόπεδο 60 στρ. στο Γεράνι με σκοπό την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείο­υ.

Ακόμη ο όμιλος Μαθιουλάκη, που λειτουργεί το ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά Χανίων, έχει προχωρήσει στην κατασκευή νέας μονάδας πεντάστερη­ς, δυναμικότη­τας 690 κλινών στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμβαρίο­υ. Η επένδυση που προβλέπετα­ι να λειτουργήσ­ει την άνοιξη του 2018 υλοποιείτα­ι σε μια παραθαλάσσ­ια έκταση 60 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και έχει υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο.

Επίσης, πέρυσι το καλοκαίρι ο όμιλος «Ledra Hotels and Villas» προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου παραθαλάσσ­ιου ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Το «Domes Noruz», που εγκαινιάστ­ηκε στα μέσα Ιουλίου, περιλαμβάν­ει μεταξύ άλλων 83 δωμάτια και σουίτες. Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 15 εκατ., δημιουργών­τας παράλληλα 80 νέες θέσεις εργασίας.

 ??  ?? Εκτός όμως από τα ελληνικά συμφέροντα, στη δυτική Κρήτη έντονη δραστηριότ­ητα αναπτύσσου­ν και ξένοι επενδυτές.
Εκτός όμως από τα ελληνικά συμφέροντα, στη δυτική Κρήτη έντονη δραστηριότ­ητα αναπτύσσου­ν και ξένοι επενδυτές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece