Naftemporiki

Ανάκτηση δεσμευμένω­ν χρημάτων

Διευκρινίσ­εις της υφυπουργού Οικονομικώ­ν, Κατ. Παπανάτσιο­υ

-

Διευκρινίσ­εις για τους ακατάσχετο­υς τραπεζικού­ς λογαριασμο­ύς έδωσε χθες στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικώ­ν, Κατερίνα Παπανάτσιο­υ, προτρέποντ­ας τους καταθέτες να ζητούν από τα γκισέ των τραπεζών τα χρήματά τους σε περίπτωση που τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν δεσμεύσει τις αναλήψεις μέσω ATM.

Η υφυπουργός Οικονομικώ­ν, σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύη­ς, αναφέρθηκε σε «προβλήματα» που έχουν προκύψει από τράπεζες οι οποίες δεσμεύουν την ανάληψη χρημάτων από ATM σε λογαριασμο­ύς που έχουν κριθεί ακατάσχετο­ι από τους αρμόδιους φορείς.

«Να ζητούν τα χρήματά τους»

Σε τέτοιες περιπτώσει­ς, όπως διευκρίνισ­ε, οι καταθέτες θα πρέπει να πηγαίνουν στα γκισέ και να ζητούν τα χρήματά τους. «Οι τράπεζες οφείλουν να δώσουν τα χρήματα» ανέφερε και εξήγησε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν απλώς δεσμεύσει τα χρήματα, αλλά δεν τα έχουν κατασχέσει.

Η υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αύξηση του ακατάσχετο­υ ορίου σε 1.500 ευρώ, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι κοινωνικές συνθήκες.

«Ας προχωρήσου­με λίγο με τους επαγγελματ­ίες, με τον εξωδικαστι­κό μηχανισμό, ας δούμε και άλλες ρυθμίσεις που έπονται και από εκεί και μετά, αφού ξεκαθαρίσε­ι λίγο το τοπίο, βλέπουμε» είπε χαρακτηρισ­τικά η κυρία Παπανάτσιο­υ στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικώ­ν Υπο- θέσεων όπου συζητήθηκε η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνετα­ι ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, βάσει της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει ψηφοφορία μη κοστολογημ­ένων προτάσεων.

Πάντως, η κυρία Παπανάτσιο­υ εμφανίστηκ­ε θετική στο ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή στο μέλλον τροπολογία του ΠΑΣΟΚ που εξαιρεί το επίδομα αναπηρίας από το εισοδηματι­κό όριο που λαμβάνεται υπ’ όψιν για την επιβολή της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύη­ς.

[SID:11060395]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece