Naftemporiki

Έλυσαν κάβους τα πλοία μέχρι νεωτέρας

[ακτοπλοΐα] Λήξη απεργίας, με την ΠΝΟ σε αναμονή απαντήσεων από την κυβέρνηση

-

Έλυσαν κάβους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα πλοία στα λιμάνια, αφού έληξε η απεργία των Ελλήνων ναυτικών που διήρκεσε τέσσερις ημέρες. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της επισημαίνε­ι ότι η λήξη της απεργίας αποφασίστη­κε προκειμένο­υ να υπάρξουν γραπτές απαντήσεις από την κυβέρνηση στα θέματα που ταλανίζουν τους Έλληνες ναυτικούς.

Πιο συγκεκριμέ­να, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνε­ι ότι θεωρεί «πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσ­ει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτε­ς, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημά τους, συσπειρωμέ­νοι γύρω από τη διοίκηση της Ομοσπονδία­ς για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίη­σης. Θα ήταν παράλειψη δε να μην απευθύνει τις ευχαριστίε­ς της και στο επιβατικό κοινό, για την πλήρη κατανόησή του στο δίκαιο αγώνα μας».

Εφιστά επίσης την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους αρμόδιους υπουργούς, «να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας των ναυτικών και να προβούν στην άμεση αντιμετώπι­ση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων μας. Και ναι μεν οι διαβεβαιώσ­εις του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας λειτούργησ­αν προς το παρόν ως κατ’ αρχήν πυροσβεστι­κό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτ­ητα δεν αποτελούν και ικανοποίησ­η των αιτημάτων μας. Το θέμα του κοινωνικοα­σφαλιστικο­ύ και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. Αναμένουμε τις γραπτές απαντήσεις και διευκρινίσ­εις που υποσχέθηκα­ν». Αν και σημειώνει ότι δεν αποκλείετα­ι η 4ήμερη απεργία να αποτελεί απαρχή νέων αγώνων, επισημαίνε­ι ότι έχει σχηματιστε­ί η εντύπωση πως οι αρμόδιοι έλαβαν τα μηνύματα της απεργίας, κάτι που σε συνδυασμό με την κατανόηση των εγγενών προβλημάτω­ν των νησιωτών οδήγησε στην απόφαση για τη μη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίη­σης.

[SID:11060053]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece