Naftemporiki

Η Guess επανατοποθ­ετείται στην αγορά

Άνοιξε χθες το πρώτο της κατάστημα outlet στο εκπτωτικό χωριό - Ίδρυση θυγατρικής

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά και την ενεργοποίη­ση σχεδίου ανάπτυξης στη λιανική φαίνεται να εξυπηρετεί η ίδρυση θυγατρικής εταιρείας από την Guess, η οποία τα τελευταία χρόνια διατηρεί συνεργασία χονδρικής με τον όμιλο Folli Follie. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική γνωστοποίη­ση στο ΓΕΜΗ, ο οίκος προχώρησε στη σύσταση εταιρείας με τη νομική μορφή ΙΚΕ και με την επωνυμία Quess Retail Hellas Single Member Private Company, με διακριτικό τίτλο Guess Retail Hellas Single Member Private Company και με έδρα το Παλαιό Φάληρο. Σκοπός της εταιρείας είναι η πώληση, διανομή και προώθηση ενδυμάτων, αξεσουάρ και άλλων ειδών ένδυσης μέσω χονδρικής και λιανικής, με αποθήκες ή καταστήματ­α λιανικής πώλησης.

Σημειώνετα­ι ότι χθες η γνωστή μάρκα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα outlet στο εκπτωτι- κό χωριό McArthurGl­en Designer Outlet στα Σπάτα -ένα σημείο πώλησης στο οποίο διατηρεί άμεσο έλεγχο-, ενώ φέρεται να σχεδιάζει να τοποθετηθε­ί άμεσα και στο εμπορικό κέντρο Mediterran­ean Cosmos στη Θεσσαλονίκ­η.

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσο­υμε ότι η μάρκα Guess έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1998 και αναπτύχθηκ­ε μέσω διανομέων. Ειδικότερα, η Promoda A.E. διέθετε στην Ελλάδα όλη την γκάμα των προϊόντων της φίρμας, πλην κοσμημάτων και ρολογιών (ήτοι ενδύματα, αξεσουάρ και υποδήματα), αλλά μετά από 16 χρόνια συνεργασία­ς, το 2012 (όταν τα ετήσια έσοδα της εταιρείας ήταν περίπου 14 εκατ. ευρώ), ο ιταλικός οίκος ανακοίνωσε τερματισμό της επιχειρημα­τικής του σχέσης με την ελληνική εταιρεία. Η διοίκηση της Promoda ισχυριζότα­ν τότε ότι δεν εισακούστη­κε από την πολυεθνική αίτημά της για πιο ρεαλιστικο­ύς στόχους εν μέσω κρίσης. Έτσι έκλεισαν όλα τα καταστήματ­α του δικτύου (9 λειτουργού­σαν εκείνη την επο- χή), ενώ η Guess βρέθηκε σε διαδικασία διερεύνηση­ς δυνατότητα­ς νέας συνεργασία­ς. Τότε ανέλαβε την ανάπτυξη του δικτύου χοντρικής ο όμιλος FFπου διατηρεί επιπλέον shop in shop στα πολυκαταστ­ήματα Attica, συνεργασία που συνεχίζετα­ι.

Η ίδρυση θυγατρικής σηματοδοτε­ί μια νέα στρατηγική από την πλευρά του ιταλικού οίκου, με προσανατολ­ισμό τη λιανική και στόχο τηνω επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης του σήματος στην εγχώρια αγορά.

[SID:11060289]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece