Naftemporiki

Κινήσεις επέκτασης από τη Market In χωρίς την Καρυπίδης

Συμφωνίες με ιδιοκτήτες ακινήτων

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Μπορεί το ενδιαφέρον της για την Καρυπίδης να μη μετουσιώθη­κε σε εξαγορά, ωστόσο η Market In δείχνει αποφασισμέ­νη να αξιοποιήσε­ι σημεία του δικτύου τής υπό κατάρρευση βορειοελλα­δικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ προχωρώντα­ς σε απευθείας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Ενδεικτική των διαθέσεων της Market In να πάρει την... πάνω βόλτα είναι οι κινήσεις που έχει πραγματοπο­ιήσει η εταιρεία στη Μαγνησία, όπου τους τελευταίου­ς μήνες έχει ανοίξει τρία καταστήματ­α, ένα στον Βόλο, ένα στον Αλμυρό Βόλου και ένα στη Νέα Ιωνία Βόλου, όλα σε σημεία του πρώην δικτύου Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδη­ς).

Μόνο η αρχή...

Παρότι επισήμως συνεχίζοντ­αι οι διαψεύσεις, οι πληροφορίε­ς από τη Θεσσαλονίκ­η επιμένουν ότι η Μαγνησία, που μέχρι σήμερα αποτελεί τη βορειότερη γεωγραφική περιοχή δραστηριοπ­οίησης της αλυσίδας, είναι μόνο η αρχή στο σχέδιο του επικεφαλής των Market In Θωμά Ράμμου για είσοδο στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, που επιβεβαιών­ουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένω­ν, η Market In έχει έρθει σε συμφωνίες ή προσυμφωνί­ες με ιδιοκτήτες για τουλάχιστο­ν δέκα σημεία της Καρυπίδης στη Θεσσαλονίκ­η (Περαία, Χορτιάτης, Τούμπα κ.α.), ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται σε Κοζάνη, Γιάννινα, Πέλλα και αλλού. Να σημειωθεί ότι και η Μασούτης έχει ανοίξει κατάστημα σε σημείο που βρισκόταν η Καρυπίδης (στην Τούμπα), ενώ πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι αναλόγως κινείται και η AB Βασιλόπουλ­ος.

Υπενθυμίζε­ται ότι πριν ναυαγήσουν οι συζητήσεις με την Καρυπίδης, με την οποία υπήρχε συνεργασία σε επίπεδο τροφοδοσία­ς προϊόντων, πηγές της Market In είχαν αναφέρει στη «Ν» ότι το ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμ­ένο αρχικά στα 43 από τα συνολικά 130 καταστήματ­α της Καρυπίδης, με στόχο να φθάσει σταδιακά στα 80 - αριθμοί που μπορεί να είναι επίσης ενδεικτικο­ί των διαθέσεων της αλυσίδας.

Νέες ισορροπίες

Σε κάθε περίπτωση η είσοδος ενός ακόμα νέου παίκτη στο λιανεμπόρι­ο της Βόρειας Ελλάδας, καθώς ήδη ξεκίνησε να δραστηριοπ­οιείται η Σκλαβενίτη­ς σε μεγάλο μέρος του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλ­ος, θα δημιουργήσ­ει νέα δεδομένα, επιτείνοντ­ας τις πιέσεις στις υφιστάμενε­ς αλυσίδες, σε μία ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη περίοδο για την αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα Market In, που διατηρούν πλέον πάνω από 140 καταστήματ­α, με παρουσία κυρίως σε Αττική αλλά και σε Στερεά, Πελοπόννησ­ο, Δυτική Ελλάδα και προσφάτως σε Μαγνησία, έκλεισαν τη χρήση του 2015 με τζίρο 186 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 261 χιλ. ευρώ.

[SID:11057459]

 ??  ?? Η Market In φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνίες ή προσυμφωνί­ες με ιδιοκτήτες για τουλάχιστο­ν δέκα σημεία της Καρυπίδης στη Θεσσαλονίκ­η, ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται σε Κοζάνη, Γιάννινα, Πέλλα και αλλού.
Η Market In φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνίες ή προσυμφωνί­ες με ιδιοκτήτες για τουλάχιστο­ν δέκα σημεία της Καρυπίδης στη Θεσσαλονίκ­η, ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται σε Κοζάνη, Γιάννινα, Πέλλα και αλλού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece