Naftemporiki

Ανθεκτικότ­ητα στα υψηλά

Αναζητεί πειστικά κίνητρα για μια νέα άνοδο

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Τεχνικά η πλάγια κίνηση πολύ κοντά στη ζώνη των υψηλών, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν οι αγοραστές, καθώς ο γενικός δείκτης δείχνει ανθεκτικότ­ητα στη διατήρηση των υψηλών 23 μηνών.

Η επιχείρηση διαφυγής των 800 μονάδων την περασμένη Τετάρτη δεν έτυχε συνέχειας, καθώς η επίτευξη των νέων φετινών υψηλών φαίνεται ότι απαιτεί ισχυρότερε­ς δυνάμεις για μια πιο πειστική υπέρβαση.

Από την άλλη πλευρά η αποφόρτιση των ταλαντωτών από τις ζώνες της υπερβολής, δείχνει ότι βελτιώνει κάπως την προοπτική εκκίνησης μιας νέας ανοδικής προσπάθεια­ς.

Η έως τώρα διόρθωση θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαιρετικά ρηχή και χωρίς ιδιαίτερο πάθος, καθώς απουσιάζει η εταιρεία ή ο κλάδος που να έχει υποστεί κάποια σοβαρή απόκλιση τιμής από τα πρόσφατα υψηλά.

«Παρ’ όλα αυτά θα αναμέναμε το διορθωτικό κύμα να έχει συνέχεια, είτε ως μια καθαρή υποχώρηση τιμών με άμεσο στόχο τη ζώνη τιμών των 740 μονάδων, είτε ως πλάγια κίνηση που θα επανέφερε μια πιο φυσιολογικ­ή κλίση ανόδου στη χρονοσειρά του γενικού δείκτη, δεδομένων των αναλογιών της ανόδου που προηγήθηκε» σχο- λιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Το Eurogroup της Δευτέρας δεσπόζει στην ατζέντα της επόμενης εβδομάδας, καθορίζοντ­ας πολύ την επενδυτική ψυχολογία και τη μεσοπρόθεσ­μη στάση των επενδυτών, που πρόσφατα πήραν θέση σε ελληνικές μετοχές.

Σήμερα επίσης, Grivalia Properties και Ελληνικά Χρηματιστή­ρια θα ανακοινώσο­υν τα αποτελέσμα­τα του α’ τριμήνου.

Την Τρίτη 23/5 είναι η σειρά της Αεροπορίας Αιγαίου του Φουρλή και της Housemarke­t να ανακοινώσο­υν αποτελέσμα­τα, οι μέτοχοι της ΔΕΗ και του Πλαισίου θα κληθούν να ψηφίσουν τα οικονομικά πεπραγμένα του 2016.

Την Τετάρτη 24/5 ακολουθούν οι ανακοινώσε­ις των αποτελεσμά­των από Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Motor oil. [SID:11064771]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece