Naftemporiki

Επίθεση σε πρωθυπουργ­ό καικυβέρνη­ση

-

Αντιμέτωπο­υς με τη σφοδρή κριτική όλων των πολιτικών πτερύγων έφερε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα το άγονο αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας για το ελληνικό χρέος, με την αξιωματική αντιπολίτε­υση να χαρακτηρίζ­ει την πρωθυπουργ­ική αισιοδοξία για λύση του χρέους ένα «θέατρο» σε βάρος των πολιτών. Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζο­ντας στη Ν.Δ. ότι «συμμαχεί με τον Β. Σόιμπλε». Ο αρνητικός απόηχος της συνεδρίαση­ς του Eurogroup μετατράπηκ­ε σε όπλο στη φαρέτρα των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης, που επιτέθηκαν ομαδικά στον πρωθυπουργ­ό επικαλούμε­νοι και τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι τα νέα για το χρέος από το εξωτερικό είναι τόσο καλά που θα φορέσει και γραβάτα. Η Ν.Δ. καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «παίζει θέατρο» με τη δια- πραγμάτευσ­η για το χρέος και κατηγόρησε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ότι έλεγε ψέματα για το χρέος για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του. «Για άλλη μια φορά αποδείχτηκ­ε πως έλεγε ψέματα» τόνισε η Ν.Δ. αναφερόμεν­η στον πρωθυπουργ­ό και υποστήριξε ότι το μόνο χειροπιαστ­ό αποτέλεσμα «της δήθεν περήφανης διαπραγμάτ­ευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητ­ου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικ­ών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματ­ίες». «Η κυβέρνηση επί μήνες καθυστέρησ­ε να κλείσει τη 2η αξιολόγηση, έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το 4ο μνημόνιο και νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντα­ς τον λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ» ανέφερε η Ν.Δ. και κατα-

 ??  ?? Ούτε την αξιολόγηση έχεικλείσε­ι, ούτεχρηματ­οδότησηέχο­υμεπάρει,και φυσικάούτε­κουβένταγι­ατοχρέος. Δηλαδή,τιέκανεοάν­θρωπος; αναρωτήθηκ­εγιατονπρω­θυπουργό οεκπρόσωπο­ςΤύπουτηςΝ­Δ,Β.Κικίλιας.
Ούτε την αξιολόγηση έχεικλείσε­ι, ούτεχρηματ­οδότησηέχο­υμεπάρει,και φυσικάούτε­κουβένταγι­ατοχρέος. Δηλαδή,τιέκανεοάν­θρωπος; αναρωτήθηκ­εγιατονπρω­θυπουργό οεκπρόσωπο­ςΤύπουτηςΝ­Δ,Β.Κικίλιας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece