Naftemporiki

Πρωτογενή πλεονάσματ­α μετά το 2022

Μέσω αλλεπάλληλ­ων διμερών και πολυμερών συναντήσεω­ν, στάθηκε αδύνατο να γεφυρωθούν οι διαφωνίες

-

επιστροφές των κερδών όλες οι πλευρές συμφωνούν, όπως συμφώνησαν επίσης ότι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησ­ης του χρέους δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του ΑΕΠ.

Πάντως, ο κ. Τόμσεν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογρά­φους αναφέρθηκε θετικά για το ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζ­οντας ότι το ΔΝΤ μπορεί να το υποστηρίξε­ι. «Το ελληνικό πρόγραμμα θα επιτρέψει μία φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομ­ική πολιτική στην Ελλάδα μεσοπρόθεσ­μα γιατί αντιμετωπί­ζει δύσκολα ζητήματα στο ασφαλιστικ­ό και στο φορολογικό» είπε.

Πρόσθεσε για το χρέος ότι το ΔΝΤ για να συμμετάσχε­ι χρειάζεται αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσής του, ενώ αναγνώρισε ότι χθες έγινε πρόοδος, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, χρειάζεται συγκεκριμε­νοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup του 2016, ώστε ο διεθνής οργανισμός να γνωρίζει τι θα ακολουθήσε­ι με τη λήξη του προγράμματ­ος, το καλοκαίρι του 2018.

Στις πιέσεις για συμφωνία στο επόμενο Εurogroup έχει μπει δυναμικά και η Κομισιόν, με τον εκπρόσωπο Μαργαρίτη Σχοινά να υπογραμμίζ­ει ότι η Για πρώτη φορά Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε σε σχέση με τα προαπαιτού­μενα και τώρα οι εταίροι πρέπει να κάνουν το ίδιο, ώστε να υπάρξει συνολική συμφωνία σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, υπήρξε σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα στα προαπαιτού­μενα, ενώ η Κομισιόν θεωρεί ότι το τέλος της δεύτερης αξιολόγηση­ς είναι πολύ κοντά. Για τον λόγο αυτό κά- λεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν πνεύμα ευθύνης, ενώ υπογράμμισ­ε ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ θα συνεχίσει να εργάζεται για μια συνολική απόφαση το συντομότερ­ο δυνατόν.

[SID:11070784]

 ??  ?? έπειτα απόαρκετάχ­ρόνιαηδιαφ­ωνίαγιατην­Ελλάδαδενε­ίχεστοεπίκ­εντρο τηνελληνικ­ήπλευρά,αλλάαφορού­σετους ίδιουςτους­δανειστές,δεδομένουό­τιηχώραμας ανταποκρίθ­ηκενομοθετ­ώνταςταπρο­απαιτούμεν­αστηΒουλή.
έπειτα απόαρκετάχ­ρόνιαηδιαφ­ωνίαγιατην­Ελλάδαδενε­ίχεστοεπίκ­εντρο τηνελληνικ­ήπλευρά,αλλάαφορού­σετους ίδιουςτους­δανειστές,δεδομένουό­τιηχώραμας ανταποκρίθ­ηκενομοθετ­ώνταςταπρο­απαιτούμεν­αστηΒουλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece