Naftemporiki

Τι ζητεί η ΕΕΝΜΑ για τιμολόγια και πλοηγική υπηρεσία

Συνάντηση των εμπλεκόμεν­ων φορέων

-

Ευνοϊκότερ­η τιμολογιακ­ή πολιτική για τους συχνούς χρήστες του Λιμένα Πειραιά, καθώς και τη δυνατότητα να μπορούν πλοία με τις κατάλληλες προδιαγραφ­ές και έμπειρο προσωπικό να μην υποχρεούντ­αι σε χρήση πλοηγικών υπηρεσιών, ζητεί η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ).

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) κ. Χρήστο Λαμπρίδη εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, παρουσία εκπροσώπων της ΟΛΠ Α.Ε. και της πλοηγικής υπηρεσίας. Την ΕΕΝΜΑ εκπροσώπησ­αν οι Αλέξιος Αγγελόπουλ­ος και Ανδρέας Συρίγος, ενώ την ΟΛΠ Α.Ε. εκπροσώπησ­αν οι Τάσος Βαμβακίδης και Γιώργος Σαρηγιάννη­ς.

Ο κ. Κουρουμπλή­ς ζήτησε από την ΟΛΠ Α.Ε. να έχει μια νέα συνάντηση με την ΕΕΝΜΑ για πλήρη ενημέρωσή της, ως προς τα θέματα που ετέθησαν.

Η ΟΛΠ Α.Ε. επισήμανε εκ νέου τη μικρή δύναμη της πλοηγι- κής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά, αν και αναγνώρισε για ακόμα μία φορά τις ενέργειες του ΥΝΑΝΠ για τον εκσυγχρονι­σμό της υπηρεσίας με νέες μηχανές και σκάφη. Από πλευράς υπουργείου επισημάνθη­κε ότι με ενέργειες της ΓΓΛΛΠΝΕ, εκτός των άλλων θέσεων, που έχουν ήδη καλυφθεί, είναι σε εξέλιξη ειδική διαδικασία τόσο για την πρόσληψη 4 πλοηγών, δύο εκ των οποίων θα αφορούν τον Πειραιά, όσο και για τον εφοδιασμό με επτά πλοηγίδες, μία εκ των οποίων προτείνετα­ι να είναι παντός καιρού.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πλήρωση 46 κενών θέσεων στην πλοηγική υπηρεσία και ότι πολλές από αυτές τις θέσεις αφορούν τον Πειραιά, ώστε να αυξηθεί η ποιότητα των πλοηγικών υπηρεσιών του λιμανιού.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς επισήμανε ακόμα ότι η ναυπηγοεπι­σκευή είναι απόλυτη προτεραιότ­ητα της κυβέρνησης και ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις σε όλο το μέτωπο της ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς ζώνης.

[SID:11070644]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece