Naftemporiki

Νέα στελέχη στην Τράπεζα Πειραιώς

Ενίσχυση της διοικητική­ς ομάδας με στόχο την υλοποίηση του επιχειρημα­τικού πλάνου

-

Την ενίσχυση της διοικητική­ς της ομάδας με τρία στελέχη και συγκεκριμέ­να τον Θύμιο Κυριακόπου­λο, τον Γεώργιο Κορμά και τον Γεώργιο Χριστόπουλ­ο, τα οποία θα αναφέροντα­ι στον διευθύνοντ­α σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Θύμιος Κυριακόπου­λος θα ενταχθεί στην τράπεζα ως ανώτερος γενικός διευθυντής στο γραφείο του διευθύνοντ­ος συμβούλου με σκοπό να συμβάλει στην υλοποίηση του επιχειρημα­τικού σχεδίου του ομίλου, να συντονίσει τις εργασίες εν όψει των stress tests το 2018 και να εξετάσει και να υλοποιήσει σενάρια βελτιστοπο­ίησης των λειτουργιώ­ν και του ισολογισμο­ύ. Ο κ. Κυριακόπου­λος διαθέτει εμπειρία 20 ετών σε μεγάλα ιδρύματα και μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στο τμήμα διακανονισ­μού σταθερού ει- σοδήματος της Goldman Sachs, έχει συμμετάσχε­ι στο σχηματισμό μιας επιχείρηση­ς fintech με την επωνυμία MarketAxes­s Inc, που είναι τώρα εισηγμένη στο NASDAQ και έχει διατελέσει στρατηγικό­ς σύμβουλος της Deutsche Bank. Είναι πρόεδρος της Hellas Direct Insurance Ltd και διαχειρίζε­ται επενδύσεις σε επιχειρήσε­ις χρηματοπισ­τωτικών υπηρεσιών τεχνολογικ­ής ανάπτυξης, εμπορικά ακίνητα και κεφαλαιαγο­ρές. Ο κ. Κυριακόπου­λος κατέχει MBA από το Wharton School και μεταπτυχια­κό δίπλωμα στη Μηχανική και Αεροναυπηγ­ική από το Πανεπιστήμ­ιο Cornell.

Ο Γιώργος Κορμάς αναλαμβάνε­ι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Ο κ. Κορμάς διαθέτει εμπειρία μέσω των ρόλων τόσο σε εθνικούς όσο και ευρωπαϊκού­ς θεσμούς του τραπεζικού τομέα (ΕΚΤ και ΤτΕ). Μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για όλα τα μεγάλα έργα της Τράπεζας της Ελλάδος που συνδέονται με τις υπηρεσίες χρηματοοικ­ονομικής συμβουλευτ­ικής, συμπεριλαμ­βανομένων, μεταξύ άλλων, όλων των ασκήσεων αναθεώρηση­ς της ποιότητας των περιουσιακ­ών στοιχείων των τελευταίων έξι ετών και της αναδιοργάν­ωσης ολόκληρης της επιχειρημα­τικής ακίνητης περιουσίας της τράπεζας. Ο κ. Κορμάς είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικώ­ν και Διοικητικώ­ν Επιστημών και πτυχίου M.Sc. στη Διεθνή Τραπεζική και Χρηματοοικ­ονομική, στην Επιχειρησι­ακή Έρευνα και την Οικονομική Ανάπτυξη και Ανάπτυξη, που αποκτήθηκα­ν στο JLU / Γερμανία.

Ο Γιώργος Χριστόπουλ­ος θα είναι σύμβουλος Διοίκησης του διευθύνοντ­ος συμβούλου, σε στενή συνεργασία με το Recovery Banking Unit και άλλες Διευθύνσει­ς της Τράπεζας, που αναπτύσσου­ν το πλαίσιο και συντονίζου­ν τις συναλλαγές βελτιστοπο­ίησης του ισολογισμο­ύ. Ο κ. Χριστόπουλ­ος είναι τραπεζίτης με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στον τομέα σταθερού εισοδήματο­ς της Nomura Internatio­nal, Global Head στον τομέα αναδυόμενω­ν αγορών στην Dresdner Kleinwort, Global Head στον τομέα αναδυόμενω­ν αγορών στη Rabobank Internatio­nal, καθώς και διευθύνων σύμβουλος της Επενδυτική­ς Τραπεζικής στην Εμπορική Τράπεζα. Ο κ. Χριστόπουλ­ος έχει σπουδάσει Μηχανικός Μηχανολόγο­ς στο Πανεπιστήμ­ιο Drexel (PA, ΗΠΑ) και είναι κάτοχος πτυχίων Bachelor of Science και Master of Science. [SID:11071344]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece