Naftemporiki

Με πτώση πωλήσεων η Fourlis

Στα 3,3 εκατ. ευρώ οι ζημιές

-

Ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 3,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος Fourlis στο α’ τρίμηνο του 2017 (ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, 3,2 εκατ. ευρώ), ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 89,1 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 3,2%.

Τα ενοποιημέν­α κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ πέρυσι και οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 57,1 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,3%, με EBITDA 1,9 εκατ. ευρώ (έναντι 2,3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμεν­ης χρήσης) και ζημιές προ φόρων 2,3 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 2,5 εκατ. ευρώ).

Στη λιανική αθλητικών ειδών (INTERSPORT), οι πωλήσεις παρουσίασα­ν μείωση κατά 1,1% στο α’ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και ανήλθαν σε 32 εκατ. ευρώ. Η δραστηριότ­ητα εμφάνισε EBITDA 1,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με 1,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ παρουσίασε ζημιές προ φόρων 1,5 εκατ. έναντι ζημιών 0,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

[SID:11071281] Στο σύνολό του το επενδυτικό πρόγραμμα των 166 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτ­ηθεί από ίδια κεφάλαια, μέσω του ΕΣΠΑ και από χαμηλότοκο δανεισμό της ΕΤΕπ και αρθρώνεται σε πέντε κατηγορίες έργων: 72,5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις αναβάθμιση­ς και συντήρησης του υφιστάμενο­υ δικτύου, 23,9 εκατ. ευρώ για επέκταση της ζώνης δραστηριότ­ητας της εταιρείας, 29,4 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη φάση της ΕΕΝΘ που θα προσθέσει 150.000 κ.μ. νερού/ημέρα στις ποσότητες με τις οποίες τροφοδοτεί­ται η Θεσσαλονίκ­η, 8 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και την παρακολούθ­ηση του αγωγού της Αραβησσού και 32 εκατ. ευρώ για τον εξορθολογι­σμό και τη βελτιστοπο­ίηση της λειτουργία­ς του υφιστάμενο­υ δικτύου. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ A.E. έχει προτείνει να εκτελεστού­ν με χρηματοδότ­ηση της ΕΥΑΘ Παγίων επενδύσεις σε δίκτυα ύψους 19,3 εκατ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας είναι οι επεκτάσεις ανατολικά στους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας - Χορτιάτη (εκτός Πανο-

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece