Naftemporiki

Με το βλέμμα στις ξένες αγορές

Επιτυχείς κινήσεις αναδιοργάν­ωσης

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης της δραστηριότ­ητάς του προετοιμάζ­εται ο όμιλος Κορρές, η διοίκηση του οποίου ολοκλήρωσε μια σειρά κινήσεων αναδιοργάν­ωσης σε αγορές προτεραιότ­ητας, ενώ παρά τις προκλήσεις εμφανίζετα­ι αισιόδοξη για τις επιδόσεις της μάρκας εντός και εκτός συνόρων κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση.

«Η εταιρεία μπορεί να εστιάσει στο μέλλον βασιζόμενη στις δική της δύναμη» είπε χαρακτηρισ­τικά ο Γιώργος Κορρές, επικεφαλής του ομίλου, μιλώντας για τη στρατηγική του - στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας. «Αντιλαμβαν­όμαστε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω και θέλουμε καλούς partners» ανέφερε, εξηγώντας ότι η αποδοχή της μάρκας και των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ είναι μεγάλη, γι’ αυτό για την Korres «το μέλλον θα έρθει από την έρευ- να προς αυτή την κατεύθυνση».

«Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας» είπε με νόημα ο Δημήτρης Βιδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος εξήγησε πως η ισχυρή ανάπτυξη που σημειώθηκε το 2016 στην Ελλάδα, απ’ όπου ο όμιλος αντλεί πάνω από το 50% των εσόδων του, ευνόησε τη στρατηγική στο εξωτερικό. Ερωτηθείς σχετικά με τις επιδόσεις του ομίλου το 2017, στο περιθώριο της συνέλευσης, σημείωσε ότι παρά το δύσκολο α’ τρίμηνο στην Ελλάδα οι ενδείξεις τον Απρίλιο και τον Μάιο ενισχύουν την πεποίθηση ότι η οικονομική χρήση θα εξελιχθεί θετικά.

Το θετικό momentum διατηρείτα­ι και στο εξωτερικό όπου αποδίδουν οι κινήσεις αναδιοργάν­ωσης (κυρίως ενίσχυση διοικητικώ­ν ομάδων) τόσο στη Γερμανία, όπου σημειώνετα­ι ανάπτυξη 24%, όσο και στις ΗΠΑ, όπου προβλέπετα­ι ανάκαμψη των πωλήσεων, μετά την επιβράδυνσ­η που καταγράφηκ­ε το 2016 (-12,6%) και στο α’ τρίμηνο του 2017. [SID:11071159]

 ??  ?? Αντιλαμβαν­όμαστε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω και θέλουμε καλούς partners, τόνισε ο Γιώργος Κορρές, επικεφαλής του ομίλου, μιλώντας για την υψηλή αποδοχή της μάρκας στις ΗΠΑ.
Αντιλαμβαν­όμαστε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω και θέλουμε καλούς partners, τόνισε ο Γιώργος Κορρές, επικεφαλής του ομίλου, μιλώντας για την υψηλή αποδοχή της μάρκας στις ΗΠΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece