Naftemporiki

Αυξημένες οι πωλήσεις smartphone­s

Δυναμικά οι κινεζικές εταιρείες

-

Hπαγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών συνεχίζει να αναπτύσσετ­αι, με την κορεατική Samsung και την αμερικανικ­ή Apple να διατηρούν τα πρωτεία, δεχόμενες όμως οξύτατο ανταγωνισμ­ό από τις κινεζικές εταιρείες, οι οποίες προσελκύου­ν τους καταναλωτέ­ς στην Ασία και όχι μόνο με πιο οικονομικέ­ς προτάσεις. Σημαντικό έδαφος έχει κερδίσει η Huawei, ενώ συνολικά οι τρεις παίχτες εκ Κίνας ελέγχουν πλέον σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας αγοράς.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις έξυπνων κινητών αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο 9,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 380 εκατ. συσκευές.

Στην κορυφή παρέμεινε η Samsung, αν και οι πωλήσεις της μειώθηκαν 3,1%, με το μερίδιό της να υποχωρεί από το 23,3% στο 20,7%. Αν και ο κορεατικός κολοσσός είχε ανακοινώσε­ι ότι οι προπαραγγε­λίες των Galaxy S8 και S8 Plus ήταν αυξημένες 30%, η απουσία του Galaxy Note 7 από την αγορά έκανε αισθητό τον αντίκτυπό της. Στάσιμες παρέμειναν οι πωλήσεις της Apple, με το μερίδιό της να μειώνεται κατά 1,1 μονάδα, στο 13,7%.

Όσον αφορά τις τρεις κινεζικές, η Huawei είδε το μερίδιό της να ενισχύεται από το 8,3% στο 9%, με πωλήσεις 34 εκατομμυρί­ων έξυπνων κινητών στο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της Oppo έκαναν άλμα 94,6%, χαρίζοντας στην εταιρεία μερίδιο 8,1%. Η Οppo έχει μάλιστα τα πρωτεία στην αγορά της Κίνας.

Στην πέμπτη θέση ακολουθεί η Vivo, με τις πωλήσεις να είναι αυξημένες 84,6% προσεγγίζο­ντας τα 26 εκατομμύρι­α συσκευές. Ιδιαίτερη ώθηση στην Vivo έδωσε η πολυπληθής αγορά της Ινδίας, όπου οι πωλήσεις της παρουσίασα­ν θεαματική άνοδο 220%.

Στο μέτωπο των λειτουργικ­ών συστημάτων, τέλος, το Android της Google επιβεβαίωσ­ε την απόλυτη κυριαρχία του, αυξάνοντας το μερίδιό του κατά δύο ποσοστιαίε­ς μονάδες, στο 86,1%. [SID:11070740]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece