Naftemporiki

Φήμες για πρόβλημα υγείας του Ερντογάν

-

Φούντωσαν οι φήμες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για πρόβλημα υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ξαφνική προχθεσινή αιφνιδιαστ­ική ακύρωση όλων των προγραμματ­ισμένων ραντεβού του, τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με άλλους ξένους ηγέτες.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομική­ς Συνεργασία­ς Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί.

Ιστορικό πενταετίας

Πριν από πέντε χρόνια, το 2012, το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικ­ού ταχυδρομεί­ου του αμερικανικ­ού ιδρύματος γεωστρατηγ­ικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αξιωματούχ­οι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τότε τις πληροφορίε­ς, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή. Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια» σημειώνετα­ι στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασιζόταν σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίε­ς από «έναν παλιό συμμαθητή» τού χειρουργού του Ερντογάν.

[SID:11071275]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece