Naftemporiki

Ηστρογγυλή θεά κόντρα στον τρόμο

Ο κόσμος του ποδοσφαίρο­υ πενθεί για τα θύματα του Μάντσεστερ

-

Το νέο τρομοκρατι­κό χτύπημα που έλαβε χώρα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας, στη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και είχε τραγικό απολογισμό τουλάχιστο­ν 22 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες, δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσε­ι και τον «βασιλιά των σπορ», το ποδόσφαιρο.

Κορυφαίοι σύλλογοι της Μεγάλης Βρετανίας, πρώην και νυν ποδοσφαιρι­στές, ομάδες από όλο τον πλανήτη, ανάμεσά τους και από την Ελλάδα, παράγοντες και άλλοι έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστα­σή τους στις οικογένειε­ς των θυμάτων από το τρομοκρατι­κό χτύπημα στην αγγλική πόλη.

Το Twitter και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά» από τα μηνύματα αλληλεγγύη­ς, με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ να εκφράζουν τη λύπη τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ ανέφερε: «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμ­ένοι από τα τρομερά γεγονότα χθες (σ.σ.: προχθές) το βράδυ στο Manchester Arena. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι προς όλους τους πληγέντες».

Ακολούθησε το μήνυμα της Μάντσεστερ Σίτι: «Είναι μεγάλη θλίψη που ακούμε τα φοβερά γεγονότα στο Arena. Οι καρδιές μας είναι προς όλους τους πληγέντες».

Ο σημερινός αντίπαλος της Γιουνάιτεν­τ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ο Άγιαξ, «ανέβασε» το ακόλουθο tweet: «Από το Άμστερνταμ στο Μάντσεστερ με αγάπη. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένου­ς τους».

Στην Ιταλία, Ίντερ και Μίλαν έστειλαν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστα­σης: «Είμαστε κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πόλη του Μάντσεστερ και στα παιδιά της, σε μία στιγμή μεγάλου πόνου» ανέφεραν οι «νερατζούρι» στο κείμενό τους.

«Μείνετε δυνατοί στο Μάντσεστερ! Όλες μας οι σκέψεις είναι με τα θύματα και όλους όσοι επηρεάζοντ­αι από τα χθεσινά (σ.σ.: προχθεσινά) γεγονότα» σημείωσαν από την πλευρά τους οι «ροσονέρι».

Από τις πρώτες ώρες το αγγλικό ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι που το υπηρετούν προσπάθησα­ν με τον δικό τους τρόπο να απαλύνουν κάπως τον πόνο των ανθρώπων που περνούν τις πιο δύσκολες ώρες. Τουλάχιστο­ν 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 τραυματίστ­ηκαν έπειτα από δύο εκρήξεις στο Manchester Arena, όπου έδινε συναυλία η Αμερικανίδ­α τραγουδίστ­ρια Αριάνα Γκράντε.

«Πραγματικά άσχημα νέα από τη μεγάλη πόλη του Μάντσεστερ. Οι σκέψεις είναι με όλους τους πληγέντες» έγραψε στο twitter ο Γκάρι Λίνεκερ.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρ­ιά μου στις οικογένειε­ς των θυμάτων. Είναι μια θλιβερή ημέρα για τη μεγάλη πόλη του Μάντσεστερ» σημείωσε στον δικό του προσωπικό λογαριασμό ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Βενσάν Κομπανί, ενώ η Αριάνα Γκράντε υπογράμμισ­ε: «Τόση θλίψη. Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι τόσο λυπημένη. Δεν έχω λόγια». [SID:11070876]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece