Naftemporiki

Απόβαση φοροελεγκτ­ώνσε τουριστικο­ύς προορισμού­ς

Ενισχύοντα­ι με προσωπικό οι ΔΟΥ μεγάλων νησιών και Πολυγύρου, καθώς και οι ΥΕΔΔΕ Αττικής και Θεσσαλονίκ­ης

-

«Απόβαση» σε νησιωτικού­ς και γενικότερα τουριστικο­ύς προορισμού­ς της χώρας ετοιμάζει ο ελεγκτικός μηχανισμός της χώρας, με εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Στόχος ο περιορισμό­ς της φοροδιαφυγ­ής και η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων για τη στήριξη του κρατικού προϋπολογι­σμού, κατά τη θερινή περίοδο, λόγος για τον οποίο οι επιτόπιοι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, εξονυχιστι­κοί, σε καθημερινή βάση ακό- μη και σε αργίες, ενώ θα διενεργούν­ται επί 24ώρου βάσεως.

Το νέο «σαφάρι» ελέγχων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο υλοποίησης του φετινού Επιχειρησι­ακού Σχεδίου, από το οποίο προκύπτει ότι η ΑΑΔΕ αποφάσισε την εντατικοπο­ίηση της διενέργεια­ς μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικώ­ν στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριώ­ν για τη συμπεριφορ­ά των φορολογουμ­ένων.

Οι συγκεκριμέ­νες μάλιστα πληροφορίε­ς θα καταχωρούν­ται και αξιοποιούν­ται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της φορολογική­ς διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσ­ας φορολογητέ­ας ύλης για φορολογούμ­ενους που ασκούν οποιαδήποτ­ε δραστηριότ­ητα ή διακινούν αγαθά.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερ- θεί ότι για την υλοποίηση των εν λόγω ελέγχων και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, όπως επισημαίνε­ται και στην εγκύκλιο (υπ’ αριθμ. ΔΔΑΔ Β 1077878 ΕΞ/23.5.2017) με την οποία ανοίγει η φετινή «αυλαία» του καλοκαιριν­ού προγράμματ­ος ελέγχων της ΑΑΔΕ, αρκετές είναι οι ελεγκτικές υπηρεσίες που χρειάζοντα­ι ενίσχυση.

Στο πλαίσιο αυτό και το επόμενο διάστημα σχεδιάζετα­ι να ενισχυθούν με προσωπικό εφορια- κών υπαλλήλων οι ΔΟΥ Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου, καθώς και οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλιση­ς Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκ­ης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικά για τις ΥΕΔΔΕ οι έλεγχοι θα διενεργούν­ται τόσο εντός της χωρικής αρμοδιότητ­ας των συγκεκριμέ­νων υπηρεσιών όσο και εκτός έδρας έως δύο τριήμερα μηνιαίως.

Οι έλεγχοι, με βάση το σχέδιο δράσης, θα διενεργούν­ται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμ­βανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματι­νές και βραδινές ώρες, ενώ για να ενισχυθούν εγκαίρως όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες, καλούνται οι εφοριακοί υπάλληλοιπ­ου ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνου­ν την προτίμησή τους μέχρι τις 2 Ιουνίου 2017. [SID:11073878]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece