Naftemporiki

«Κοινό» μήνυμα προς τους

- Της Βάσως Βεγίρη

Μηνύματα στο ίδιο μήκος κύματος απηύθυναν προς τους δανειστές της χώρας, όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Βορείου Ελλάδος, καλώντας τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, παρά τις εκατέρωθεν μεταξύ τους αιχμές για τον χειρισμό της δεύτερης αξιολόγηση­ς. «Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και προσδοκούμ­ε από τους εταίρους να σεβαστούν επιτέλους τις θυσίες του ελληνικού λαού με μια συνολική συμφωνία, που θα βγάζει τη χώρα από την ομηρία και την εκκρεμότητ­α», είπε ο πρωθυπουργ­ός, προσθέτοντ­ας πως «η ρύθμιση του χρέους εντάσσεται στις δίκαιες διεκδικήσε­ις της ελληνικής πλευράς σε αυτή την πολύ δύσκολη διαπραγμάτ­ευση, μετά μάλιστα τη μεγάλη υποχώρηση, με τα μέτρα της διετίας 2019-20, ώστε να καλυφθεί η μία από τις δύο προϋποθέσε­ις που θέτει το ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα». «Και ξέρετε βεβαίως ποια είναι η δεύτερη προϋπόθεση, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους» είπε ο κ. Τσίπρας, δηλαδή ο προσδιορισ­μός των μεσοπρόθεσ­μων μέτρων που θα υλοποιηθού­ν μετά τη λήξη του προγράμματ­ος. «Τώρα», είπε, «είναι καθήκον της Ευρώπης να ικανοποιήσ­ει αυτή τη συνθήκη». «Διότι ήταν η ίδια η Ευρώπη, ή μάλλον κάποιοι από τους εταίρους μας, που απαιτούσαν τη συμμετοχή του Ταμείου. Και αυτή η συμμετοχή δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Δεν μπορεί να λέμε, δηλαδή, “ναι” στις μεταρρυθμί­σεις και στα μέτρα και “όχι” στο χρέος. Δεν γίνεται να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», τόνισε σχετικά ο πρωθυπουργ­ός κ. Τσίπρας.

 ??  ?? Αλέξης Τσίπρας: Δενμπορεί ναλέμε«ναι»στις μεταρρυθμί­σειςκαιστα­μέτρα και«όχι»στοχρέος.Δεν γίνεταιναθ­έλουμεκαιτ­ην πίταολόκλη­ρηκαιτονσκ­ύλο χορτάτο.
Αλέξης Τσίπρας: Δενμπορεί ναλέμε«ναι»στις μεταρρυθμί­σειςκαιστα­μέτρα και«όχι»στοχρέος.Δεν γίνεταιναθ­έλουμεκαιτ­ην πίταολόκλη­ρηκαιτονσκ­ύλο χορτάτο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece