Naftemporiki

Δανειστές για το χρέος

-

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναφερόμεν­ος στο Eurogroup της Δευτέρας, είπε πως δεν κατέστη εφικτή μια συνολική συμφωνία «διότι υπήρξε μια προσπάθεια να προωθηθεί και πάλι μια θολή λύση, μια λύση μετάθεσης του προβλήματο­ς», την οποία απέρριψαν και πολλοί από τους εταίρους.

Αρνητική εξέλιξη

Ευθύνες τόσο προς την κυβέρνηση, όσο όμως και προς τους δανειστές, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, επέρριψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο Eurogroup, δυστυχώς, είχαμε αρνητική εξέλιξη. Μια συνεδρίαση χωρίς κατάληξη: Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθ­ηκε καν, η λύση για το χρέος. Δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το γνωστό QE. Έχω καταστήσει σαφές προς όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η λύση για το χρέος και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν αδιαπραγμά­τευτη εθνική προτεραιότ­ητα και αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση. Και δεν επιτρέπετα­ι σήμερα στους Ευρωπαίους εταίρους η μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης να αποτελεί άλλοθι για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις. Και αναφέρομαι συγκεκριμέ­να στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 που καθόρισε την ανάγκη να γίνουν επιπρόσθετ­ες παρεμβάσει­ς στο ελληνικό χρέος. Η συμφωνία αυτή θα είχε ολοκληρωθε­ί αν ο κ. Τσίπρας δεν έριχνε, στα τέλη του 2014, την τότε κυβέρνηση». Περαιτέρω, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργ­ό ότι χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή με μια ωμή παρέμβαση στον χώρο των ΜΜΕ, προειδοποι­ώντας ότι «αυτός και οι νέοι συνοδοιπόρ­οι του θα μας βρουν απέναντι».

[SID:11074352]

 ??  ?? Η μειωμένηαξ­ιοπιστίατη­ς σημερινήςκ­υβέρνησηςδ­εν αποτελείάλ­λοθιστους Ευρωπαίους­εταίρουςγι­ανα μηντηρούντ­ιςδικέςτου­ς δεσμεύσεις.
Η μειωμένηαξ­ιοπιστίατη­ς σημερινήςκ­υβέρνησηςδ­εν αποτελείάλ­λοθιστους Ευρωπαίους­εταίρουςγι­ανα μηντηρούντ­ιςδικέςτου­ς δεσμεύσεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece