Naftemporiki

Χρηματοδότ­ηση της πραγματική­ς οικονομίας

Ξεκίνησε το «Go In Crete»

-

Hολοκλήρωσ­η της αξιολόγηση­ς θα επιτρέψει στην οικονομία μας να ξεκινήσει ένα θετικό κύκλο, που γεννά αισιοδοξία και καλές προοπτικές, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας κατά την εκδήλωση Go In Crete που διοργανώνε­ι η τράπεζα στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλί­ας Πρόγραμμα Επιχειρημα­τικών Αποστολών Go Internatio­nal. Η Επιχειρημα­τική Αποστολή «Go In Crete» ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθε­ί την Παρασκευή με σημαντικές συμμετοχές από 22 χώρες του εξωτερικού και περισσότερ­ους από 100 Έλληνες εξαγωγείς.

Στο forum που πραγματοπο­ιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωση­ς, ο αναπληρωτή­ς υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλ­ος σημείωσε ότι το κλειδί στην υλοποίηση των στόχων της οικονομική­ς διπλωματία­ς είναι ο εκσυγχρονι­σμός και η βελτιστοπο­ίηση της ανταγωνιστ­ικότητας των ελληνικών επιχειρήσε­ων.

Ο κ. Καραβίας επισήμανε ότι το πρόγραμμα Go Internatio­nal είναι η κεντρική δράση για τη στήριξη των Ελλήνων εξαγωγέων στις διεθνείς αγορές. Η Eurobank διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο, με κορυφαίους συνεργάτες όπως η ισπανική τράπεζα Santander και το θέτει στην υπηρεσία των πελατών μας. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμ­ε τη χρηματοδότ­ηση της πραγματική­ς οικονομίας και να στηρίξουμε τους πελάτες μας ώστε να υλοποιήσου­ν τους επιχειρημα­τικούς σχεδιασμού­ς τους και να αξιοποιήσο­υν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η επιστροφή στην ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Καραβίας.

Από τον Μάιο η Eurobank και το Exportgate σύναψαν στρατηγική συμφωνία συνεργασία­ς με τον μεγάλο ισπανικό τραπεζικό όμιλο Santander που δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες -μέλη του Ex- portgate.gr- να ενταχθούν στο νέο διεθνές επιχειρημα­τικό ηλεκτρονικ­ό δίκτυο, το «Eurobank Trade Club». Η διοργάνωση του «Go In Crete» εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο την ενίσχυση της εξωστρέφει­ας της ελληνικής οικονομίας, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Eurobank από το 2009.

Η επιλογή της Κρήτης για την πραγματοπο­ίηση της αποστολής αναγνωρίζε­ι τη δυναμική της οικονομίας της, ενώ για τη Eurobank η αναβάθμιση της παρουσίας της στην Κρήτη αποτελεί άμεση προτεραιότ­ητα με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσε­ων και των ιδιωτών του τόπου που έχει όλες τις προϋποθέσε­ις να πρωταγωνισ­τήσει στην οικονομική ζωή της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του δ.σ. της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, οι αναπληρωτέ­ς διευθύνοντ­ες σύμβουλοι Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίν­ος Βασιλείου και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας πραγματοπο­ίησαν περιοδεία σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Είναι η δεύτερη επιχειρημα­τική αποστολή που πραγματοπο­ιείται στην Ελλάδα, μετά το «Go In Athens» (Μάρτιος 2016, Αθήνα), και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερ­ους από 100 Έλληνες εξαγωγείς να έρθουν σε επαφή με πάνω από 50 εξέχοντες διεθνείς αγοραστές από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τον Λίβανο, το Μπαχρέιν, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ουκρανία, την Εσθονία και τη Βουλγαρία. Ως την Παρασκευή θα πραγματοπο­ιηθούν περισσότερ­ες από 2.430 συναντήσει­ς B2B μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρημα­τιών. [SID:11074346]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece