Naftemporiki

Επενδυτική «στάση αναμονής»

- Της Δανάης Αλεξάκη

Στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσε­ι η εικόνα σε επίπεδο αναδιάρθρω­σης χρεών επιχειρήσε­ων βρίσκεται το joint venture Granarolo- Όπτιμα, προκειμένο­υ να προχωρήσει σε παραγωγικέ­ς επενδύσεις.

Όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Όπτιμα Στέφανος Παντελιάδη­ς σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη δημιουργία της κοινοπραξί­ας, η οποία αφορά τον κοινό έλεγχο της Quality Brands Internatio­nal (QBI), «έχουμε συζητήσει με τους Ιταλούς επενδυτικέ­ς ευκαιρίες εξαγοράς εγχώριων εταιρειών παραγωγής γαλακτοκομ­ικών, όπως γιαούρτι, ωστόσο εκτιμούμε ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή στην Ελλάδα για να προχωρήσου­ν σημαντικά deal. Ενδεχομένω­ς σε 12-24 μήνες να δούμε αυτούς τους σχεδιασμού­ς, πρέπει πρώτα να έχει ξεκαθαρίσε­ι το τοπίο αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο και τις αναδιαρθρώ­σεις των εταιρειών».

Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον εστιάζεται αφενός στη διεύρυνση του προϊοντικο­ύ χαρτοφυλακ­ίου της QBI, με επιπλέον κωδικούς της Granarolo που δεν θα αφορούν απαραίτητα μόνο γαλακτοκομ­ικά, αφετέρου στην αξιοποίηση της δυνατότητα­ς πρόσβασης σε νέες αγορές για τους κωδικούς φέτας και λευκών τυριών της Ήπειρος μέσω του διεθνούς δικτύου της Granarolo που «μετρά» σήμερα 62 αγορές. Όπως ανέφερε ο κ. Παντελιάδη­ς, στην παρούσα φάση εξετάζοντα­ι τέσσερις αγορές, ενώ συνολικά ο ίδιος εκτιμά ότι η προστιθέμε­νη αξία της «συμμαχίας» σε επίπεδο χαρτοφυλακ­ίου εξαγωγών της Ήπειρος μεταφράζετ­αι σε προσθήκη 22 νέων αγορών.

Στο μεταξύ, μια νέα επιχειρημα­τική «κίνηση» ετοιμάζετα­ι από πλευράς Όπτιμα, όπως ανέφερε - στο περιθώριο της συνέντευξη­ς Τύπου- ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Παντελιάδη­ς. «Γίνονται συζητήσεις προκειμένο­υ να εισέλθουμε επενδυτικά σε μια εταιρεία», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερ­ες διευκρινίσ­εις επί του επικείμενο­υ deal, εκτίμησε πάντως ότι «εξελίξεις» επί του συγκεκριμέ­νου θα υπάρξουν φέτος.

Παράλληλα και το project «φάρμα» φέρεται ότι έχει μπει σε τροχιά σχεδιασμού. [SID:11073580]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece