Naftemporiki

Επενδύσεις 6 εκατ. δολ. από το ίδρυμα Coca-Cola

Για προγράμματ­α στο επιχειρείν

-

Στα 6 εκατ. δολ. (περί τα 5,3 εκατ. ευρώ σε χθεσινή ισοτιμία) ανέρχεται η συνολική επένδυση του ιδρύματος της Coca-Cola στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιή­θηκαν χθες, προβλέποντ­αι κεφάλαια της τάξεως των 500 χιλ. δολ. (περί τις 400 χιλ. ευρώ) σε προγράμματ­α νεανικής απασχόληση­ς και επιχειρημα­τικότητας για το 2017-2018.

Συγκεκριμέ­να, με το ποσό των 500.000 δολ. θα ενισχυθούν τρία σημαντικά προγράμματ­α:

Τhink Young «Σχολές Επιχειρημα­τικότητας» επιστρέφου­ν στην Ελλάδα σε 4 πόλεις σε συνεργασία με τη διεθνή μη κερδοσκοπι­κή οργάνωση «Think Young», προσφέροντ­ας σε νέους Έλληνες τα εφόδια να μετατρέψου­ν τις ιδέες τους σε επιχειρημα­τική πραγματικό­τητα.

Το πρόγραμμα 6μηνης αμειβό- μενης απασχόληση­ς ReGenerati­on, το οποίο η Coca-Cola υποστηρίζε­ι τα τελευταία 4 χρόνια, θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της χρηματοδότ­ησης του προγράμματ­ος εκπαίδευση­ς και ανάπτυξης, το οποίο θα προσφέρει σε ταλαντούχο­υς νέους της χώρας μας τις αναγκαίες δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού και της πληροφορικ­ής.

Το πρόγραμμα Counting Stars, που στόχο έχει να στηρίξει νέες γυναίκες ανά την Ελλάδα να ξεκινήσουν μια ιδέα και να την κάνουν πραγματικό­τητα ή να ενδυναμώσο­υν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε στρατηγικο­ύς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η βιοτεχνία.

[SID:11071118]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece