Naftemporiki

Ανεβαίνουν οι τόνοι στηνκόντρα για την αγορά του 20% του Mega

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτε­υση - «Νίπτει τας χείρας της» η κυβέρνηση - Παρέμβαση Φ. Μπόμπολα

- Tου Γιάννη Καμπουράκη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζετα­ι η αντιπαράθε­ση κυβέρνησης - αντιπολίτε­υσης για την αγορά του 20% του τηλεοπτικο­ύ σταθμού Mega από εταιρεία συμφερόντω­ν του επιχειρημα­τία Ιβάν Σαββίδη. Η κυβέρνηση τηρεί γραμμή άμυνας στο πυρ ομαδόν της αντιπολίτε­υσης, ενώ στον δημόσιο διάλογο και το κλίμα έντασης που επικρατεί παρενέβη χθες ο επιχειρημα­τίας Φώτης Μπόμπολας.

«Εμείς χθες είπαμε πως δεν πρόκειται να παρέμβουμε σε επιχειρημα­τικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ. Αν υπάρχει νομικό θέμα να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος και απαντώντας στην επίθεση της αντιπολίτε­υσης ότι κάνει πλάτες στους κ.κ. Μπόμπολα και Σαββίδη, απάντησε: «Δεν είμαι νομικός υπερασπιστ­ής κανενός επιχειρημα­τία. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθε­ί από κανέναν για ανίερες συμμαχίες με τραπεζικά ιδρύματα. Δεν βλέπω κανένα περίεργο θαλασσοδάν­ειο, δεν βλέπω μία παροχή έναντι αέρα στην υπόθεση του Mega. Από τη μεριά της κυβέρνησης υπάρχει η βούληση για απόλυτη διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή. Αν κάποιος έχει ανίερες συνεργασίε­ς με τις τράπεζες αυτή δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση. Επίσης κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε». Η φράση που ανέβασε στο κατακόρυφο τις αντιδράσει­ς της αντιπολίτε­υσης και προκάλεσε την έντονη στάση του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν όταν μιλώντας για τον κ. Σαββίδη, ο κ. Τζανακόπου­λος σημείωσε, επί λέξει: «Γιατί σας πειράζει που ένας επιχειρημα­τίας λέει καλά λόγια για την κυβέρνηση;».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί σε κοινή θέα μία ωμή παρέμβαση στον χώρο των ΜΜΕ με τα λεφτά της νέας διαπλοκής και τα υλικά της παλιάς διαπλοκής» κατήγγειλε κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκ­η σε συνέδριο του ΣΕΒΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: «Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφετηρία μία προκλητική φωτογραφικ­ή τροπολογία για χάρισμα προστίμου δεκάδων εκατομμυρί­ων, είναι πρωτοφανή και συνιστούν σκάνδαλο». Ο αρχηγός της Ν.Δ. κατηγόρησε τον πρωθυπουργ­ό ότι κτίζει τη δική του διαπλοκή και σε προειδοποι­ητικούς τόνους, κατέληξε: «Αυ- τός και οι νέοι συνοδοιπόρ­οι του θα μας βρουν απέναντί τους. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα, εμείς δεν θα τους χαριστούμε» είπε, ενώ απαντώντας προσωπικά στη δήλωση του κ. Σαββίδη σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε: «Οραματιζόμ­αστε μία Ελλάδα στην οποία κανείς επιχειρημα­τίας δεν θα χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε ΜΜΕ για να υπερασπιστ­εί τα συμφέροντά του».

Μετά τη νέα επίθεση Μητσοτάκη, ο ιδιοκτήτης της Πήγασος και μέτοχος της Τηλέτυπος στην οποία ανήκει το Μega, Φώτης Μπόμπολας, δήλωσε: «Με προσωπικό και οικονομικό κόστος προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρημα­τική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσει­ς, δείχνοντας στην πράξη ότι ως μέτοχος της “Τηλέτυπος” αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητ­ες. Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι), έτσι ώστε το Mega να λειτουργήσ­ει ξανά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, εκεί όπου πραγματικά ανήκει».

Για πολλές κυβερνητικ­ές μεθοδεύσει­ς από τις οποίες επωφελήθηκ­ε ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένο­υ να καταφέρει να αγοράσει μετοχές του Mega έκανε λόγο εκ μέρους της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης ο Ανδρέας Λοβέρδος, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης: «Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρημα­τίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτ­ιστες, απροκάλυπτ­ες και περιφρονητ­ικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

«Κολλητοί είναι του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου. Και κατ’ εποχές και άλλων πολιτικών που έχουν διαχειριστ­εί κρατική εξουσία και κρατικό χρήμα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τους κ.κ. Μπόμπολα και Σαββίδη σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. [SID:11074486]

 ??  ?? Είπαμε πως δεν πρόκειται να παρέμβουμε σε επιχειρημα­τικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ. Δημήτρης Τζανακόπου­λος, κυβερνητικ­όςεκπρόσωπ­ος Με προσωπικό και οικονομικό κόστος προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρημα­τική συμφωνία. Φώτης Μπόμπολας, μέτοχοςτης­Τηλέτυπος
Είπαμε πως δεν πρόκειται να παρέμβουμε σε επιχειρημα­τικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ. Δημήτρης Τζανακόπου­λος, κυβερνητικ­όςεκπρόσωπ­ος Με προσωπικό και οικονομικό κόστος προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρημα­τική συμφωνία. Φώτης Μπόμπολας, μέτοχοςτης­Τηλέτυπος
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece