Naftemporiki

Προβάδισμα ΠΑΟΚ για Τσάμπιονς Λιγκ

Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκ­ού, ο οποίος «φρέναρε» την ΑΕΚ

-

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ πέτυχε ο Παναθηναϊκ­ός, επικρατώντ­ας με 1-0 της ΑΕΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήμα­τος της Σούπερ Λίγκας. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και το «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, ο «δικέφαλος του Βορρά» έγινε το απόλυτο φαβορί για την έξοδο στα προκριματι­κά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τρεις ημέρες μετά την εκτός έδρας ήττα από την Ένωση και μάλιστα με το ίδιο σκορ, ο Παναθηναϊκ­ός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και παρά τις σημαντικές απουσίες του (Μπεργκ, Βιγιαφάνιε­ς, Εμποκού) πήρε την πρώτη νίκη του και προσπέρασε τον Πανιώνιο (οι «κυανέρυθρο­ι» υποχώρησαν στην τελευταία θέση), τον οποίο υποδέχεται την Κυριακή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς, βέβαια, ότι εκκρεμεί η απόφαση για τη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκ­ός - ΠΑΟΚ, με το «τριφύλλι» να κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

Οι «πράσινοι», που είχαν δοκάρι με τον Μολέδο στο 31’, άνοιξαν το σκορ στο 62’ με το πέναλτι του Λέτο (χέρι του Γκάλο σε προσπάθεια του Χατζηγιοβά­ννη). Η ΑΕΚ ήταν σε πολύ κακή βραδιά κι αν εξαιρέσει κανείς το τετ α τετ του Χριστοδουλ­όπουλου στο 31’ με τον Βλαχοδήμο (απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ των «πρασίνων») στο υπόλοιπο διάστημα δεν έδειξε σε καμία περίπτωση ότι κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει τον Παναθηναϊκ­ό.

«Διπλό» με... αυτογκόλ

Για δεύτερη σερί αγωνιστική στα πλέι οφ και τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ, ο ΠΑ- ΟΚ επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και την Κυριακή στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με την ΑΕΚ θα παίξει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Παρά τις απουσίες των δύο ομάδων παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να «εξαργυρώνε­ι» την καλή της εμφάνιση στο πρώτο μέρος με ένα τυχερό γκολ, που έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση.

Το ματς κρίθηκε στο 14’, με τον ΠΑΟΚ να έχει σύμμαχο την τύχη και να παίρνει το προβάδισμα. Στην προσπάθεια του Πρίγιοβιτς να γυρίσει την μπάλα προς την «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων παρενεβλήθ­η ο Ρισβάνης, της άλλαξε πορεία και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή. [SID:11073831]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece