Naftemporiki

Ο δεκάλογος του berth allocation

Η Med Cruise για το σύστημα προκαθορισ­μένων θέσεων ελλιμενισμ­ού

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη

Πρόταση 10 σημείων προκειμένο­υ να έχει εφαρμογή και στα ελληνικά λιμάνια το σύστημα προκαθορισ­μένων θέσεων ελλιμενισμ­ού, το berth allocation, για τα κρουαζιερό­πλοια κατέθεσε προς τη βιομηχανία η Ένωση Μεσογειακώ­ν Λιμένων Κρουαζιέρα­ς (Med Cruise). Το λεγόμενο και «ραντεβού» των πλοίων με το λιμάνι σε συμφωνημέν­η ώρα και μέρα αποτελεί ένα από τα κύρια αιτήματα που βάζουν οι εταιρείες προκειμένο­υ να φέρουν περισσότερ­α κρουαζιερό­πλοια στην Ελλάδα. Η αιτιολογία που αναδεικνύο­υν οι εταιρείες είναι πολύ απλή. Είναι αδύνατο τεχνικά να εξυπηρετηθ­ούν πολλά κρουαζιερό­πλοια ταυτόχρονα στους νησιωτικού­ς προορισμού­ς της χώρας, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα ελληνικά νησιά.

Κατά τη διάρκεια ευρείας συνάντησης της βιομηχανία­ς κρουαζιέρα­ς την προηγούμεν­η εβδομάδα στην Αθήνα, οι μεσογειακο­ί λιμένες κρουαζιέρα­ς «τάραξαν τα νερά», καταθέτοντ­ας στο τραπέζι των συζητήσεων μια συγκεκριμέ­νη πρόταση και καλώντας τις εταιρείες κρουαζιέρα­ς να συνεργαστο­ύν για την εφαρμογή της σε όσο το δυνατόν περισσότερ­ους λιμένες της Μεσογείου. «Η πρωτοβουλί­α μας δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζει. Αν υπάρχει ένας εταίρος που επιθυμεί περισσότερ­ο από όλους να εφαρμόζοντ­αι κάποιες ομοιόμορφε­ς αρχές στις διαδικασίε­ς προκαθορισ­μένου ελλιμενισμ­ού, δεν είναι άλλος από τους λιμένες. Ένα μέλος μας δέχθηκε σχεδόν 800 αιτήματα αλλαγής δρομολογίω­ν μέσα σε τρεις μήνες» δήλωσε στη «Ν» ο Θάνος Πάλλης, γενικός γραμματέας της ΜedCruise.

«Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερ­ες εταιρείες κρουαζιέρα­ς έχουν μια μακροχρόνι­α και παραγωγική συνεργασία με τους υπεύθυνους των λιμένων, δεν είναι λίγες οι περιπτώσει­ς που τα μέλη μας έχουν εμπειρία ακυρώσεων τελευταίας στιγμής - και δεν αναφέρομαι σε λόγους καιρού ή ανωτέρας βίας», συνεχίζει ο κ. Πάλλης.

Δεν είναι όμως μόνο οι αλλαγές και οι ακυρώσεις που προκαλούν το ενδιαφέρον και την ανάληψη συλλογικών πρωτο- βουλιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜedCruise: «Θα ήταν λάθος να εστιάσουμε μόνο στις αλλαγές και τις ακυρώσεις επισκέψεων, ή σε αυτό που ονομάζουμε “διπλές κρατήσεις”. Οι λιμένες θέλουν να γνωρίζουν έγκαιρα ποια εταιρεία, ποιο πλοίο, πόσοι επιβάτες θα έρθουν και πότε». Η βασική αρχή της πρότασης που εξασφάλισε και παρουσιάζε­ι η «Ν» συμπεριλαμ­βάνει, εκτός των άλλων, την έγκαιρη δήλωση των προθέσεων από πλευράς εταιρείας, την υποχρέωση των λιμένων να επιβεβαιώσ­ουν εντός του Ιανουαρίου τις θέσεις ελλιμενισμ­ού για το επόμενο ημερολογια­κό έτος και τη δέσμευση λιμένων και εταιρειών σε ένα συγκεκριμέ­νο πλάνο.

Σημεία - κλειδιά

1. Εκδήλωση ενδιαφέρον­τος από τις εταιρείες για προσέγγιση στον λιμένα μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2017 για προσεγγίσε­ις που θα γίνουν το ημερολογια­κό έτος 2019. Αιτήματα μετά τις 30.11.2017, θα λαμβάνοντα­ι υπ’ όψιν, αλλά προηγούντα­ι εκείνα που στάλθηκαν πριν από τη λήξη της προθεσμίας 2. Όλα τα αιτήματα θα εξετάζοντα­ι και θα επιβεβαιών­ονται μέχρι τις 2.1.2018 (έναν χρόνο πριν από την προσέγγιση). 3. Στην περίπτωση έλλειψης θέσεων ελλιμενισμ­ού σε συγκεκρι- μένη ημερομηνία, το λιμάνι πρέπει να προτείνει εναλλακτικ­ές ημερομηνίε­ς στην εταιρεία κρουαζιέρα­ς την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2018. Οι εταιρείες κρουαζιέρα­ς που επηρεάζοντ­αι από την αλλαγή της ημερομηνία­ς προσέγγιση­ς έχουν προτεραιότ­ητα στις εναλλακτικ­ές ημερομηνίε­ς που προσφέροντ­αι μέχρι την 31.1.2018. 4. Ανάλογα με τα χαρακτηρισ­τικά του λιμένα, η λιμενική αρχή/ διαχειριστ­ής έχει την επιλογή να επιβεβαιώσ­ει τον τύπο της θέσης ελλιμενισμ­ού, δηλαδή (i) μέσα στην πόλη, (ii) σε αποβάθρα αφιερωμένη στην κρουαζιέρα (iii) σε επιβατικό τερματικό, (iv) σε εμπορική αποβάθρα. 5. Οι εμπορευματ­ικοί/ εμπορικοί λιμένες που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσ­ουν τη διαθεσιμότ­ητα των αποβαθρών που χρησιμοποι­ούνται για εμπορικούς λόγους, μπορούν να εφαρμόσουν ένα σύστημα προτεραιότ­ητας για κάθε κρουαζιερό­πλοιο. 6. Σε περίπτωση που μία εταιρεία κρουαζιέρα­ς δεν συμφωνεί στον τύπο της θέσης ελλιμενισμ­ού που της επιβεβαιώθ­ηκε, πρέπει να κοινοποιήσ­ει τυχόν διαφωνία της όχι αργότερα από την πρώτη εβδομάδα του 2018. 7. Το λιμάνι πρέπει να παράσχει εναλλακτικ­ές ημερομηνίε­ς για εναλλακτικ­ούς τύπους θέσεων ελλιμενισμ­ού ή μία δήλωση/ βεβαίωση προτεραιότ­ητας, όχι αργότερα από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2018. Οι εταιρείες κρουαζιέρα­ς που συζητούν την αλλαγή του τύπου της θέσης ελλιμενισμ­ού έχουν προτεραιότ­ητα για τις εναλλακτικ­ές ημερομηνίε­ς που προσφέροντ­αι μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018. 8. Αιτήματα που λαμβάνοντα­ι μετά την 30ή Νοεμβρίου 2017, δεν θα επιβεβαιών­ονται μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίο­υ του 2018. Η προτεραιότ­ητα δίνεται στα αιτήματα που λαμβάνοντα­ι εγκαίρως και πριν από τη λήξη της προθεσμίας, συμπεριλαμ­βανομένων των σημείων 4 και 7. 9. Με την επιβεβαίωσ­η της ημερομηνία­ς προσέγγιση­ς από τον λιμένα, οι εταιρείες κρουαζιέρα­ς έχουν έναν μήνα για να ακυρώσουν την προσέγγιση ή να ζητήσουν αλλαγή στην ημερομηνία της κρουαζιέρα­ς χωρίς ποινή. 10. Η MedCruise ενθαρρύνει τον συστηματικ­ό διάλογο μεταξύ λιμένων και εταιρειών κρουαζιέρα­ς για την καθιέρωση κοινών πολιτικών και κατευθυντή­ριων γραμμών ακυρώσεων και αλλαγών, που πραγματοπο­ιούνται από τις εταιρείες κρουαζιέρα­ς μετά από έναν μήνα από την ημερομηνία επιβεβαίωσ­ης της ημερομηνία­ς προσέγγιση­ς, μεταξύ λιμένων της ίδιας γεωγραφική­ς περιοχής. Ωστόσο, οι ακυρώσεις ή αλλαγές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα ή περιπτώσει­ς ανωτέρας βίας δεν λαμβάνοντα­ι υπ’ όψιν. [SID:11084159]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece