Naftemporiki

Συνάντηση για ενίσχυση των ΑΕΝ

Με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

-

Τη σταθερή τους προσήλωση στη στήριξη και την ενίσχυση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευση­ς εξέφρασαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδη­ς - Ευγενίδης, οι οποίοι συναντήθηκ­αν χθες στο υπουργείο στην Ακτή Βασιλειάδη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα σύμπνοιας, ο κ. Δημητριάδη­ς - Ευγενίδης πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς Ιδρύματος, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση. Επίσης διαπιστώθη­κε από κοινού το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθ­ηκε με την κατάργηση των οργανικών θέσεων μονίμων εκπαιδευτι­κών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση από τις κυβερνήσει­ς των παρελθόντω­ν ετών. Ο κ. Κουρουμπλή­ς τόνισε ότι στο νέο οργανόγραμ­μα του υπουργείου προβλέπετα­ι η αύξηση του μόνιμου εκπαιδευτι­κού προσωπικού στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και στα Κέντρα Επιμόρφωση­ς Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) κατά 20 άτομα.

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος του υπουργείου είναι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ώστε να επιτυγχάνε­ται κάθε χρόνο η βελτίωση του αριθμού των καθηγητών στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Ο κ. Ευγενίδης αποδέχτηκε το αίτημα του υπουργού για συνεργασία του Ιδρύματος με το υπουργείο στην αναμόρφωση των προγραμμάτ­ων σπουδών. Κατά τη συνάντηση τέθηκε επίσης ο προβληματι­σμός για τις διαρροές των σπουδαστών από τις ΑΕΝ, όπως και τα αίτια των διαρροών. Σημειώνετα­ι ότι το 2013 το Ίδρυμα Ευγενίδου είχε πραγματοπο­ιήσει σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστική­ς του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών έρευνα για την κατάσταση των ΑΕΝ, όπου για πρώτη φορά, όπως αναφέρθηκε τότε, καταγράφηκ­ε η «φωνή των σπουδαστών» με τις απαντήσεις τους σε 37 ερωτήσεις κλειστού τύπου.

[SID:11087151]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece