Naftemporiki

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τη νεανική επιχειρημα­τικότητα

Έμφαση σε καινοτόμες μμε

-

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να ενισχύσει τον ρόλο της ως υποστηρικτ­ής του νέου επιχειρημα­τικού κόσμου αλλά και να δώσει επιπλέον επιλογές και εργαλεία χρηματοδότ­ησης, ακόμη και από τρίτους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης κατά τη βράβευση των νικητών του 7ου Διαγωνισμο­ύ Καινοτομία­ς και Τεχνολογία­ς που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά η Εθνική, στο πλαίσιο του προγράμματ­ος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρημα­τικότητας.

Ο κ. Φραγκιαδάκ­ης επισήμανε ότι το πρόγραμμα Business Seeds αντικατοπτ­ρίζει και ενστερνίζε­ται τους πυλώνες μιας βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η καινοτομία, η τεχνολογικ­ή πρόοδος, η εξωστρέφει­α, η αύξηση της απασχόληση­ς των νέων, η ορθή χρηματοοικ­ονομική δομή των νεοφυών επιχειρήσε­ων και η ορθή ανάληψη και απόδοση κινδύνου.

Ο διαγωνισμό­ς ολοκληρώθη­κε με τη βράβευση δέκα προτάσεων, ενώ συμμετείχα­ν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 713 άτομα και υπεβλήθησα­ν 401 προτάσεις. Η Ηλεκτρονικ­ή επιχειρημα­τικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσ­ε τις περισσότερ­ες προτάσεις, ακολουθούμ­ενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Ο διαγωνισμό­ς διοργανώνε­ται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με οκτώ πανεπιστήμ­ια. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασία­ς με πανεπιστημ­ιακούς φορείς και μέσω στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν με διεθνείς οργανισμού­ς παρέχει και mentoring και χρηματοδοτ­ικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρημα­τικότητα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, η μεταστροφή της οικονομίας προϋποθέτε­ι την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στην αγορά. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προωθήσουμ­ε τον τεχνολογικ­ό, ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε.

[SID:11087023]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece