Naftemporiki

Νέες διατραπεζι­κές υπηρεσίες online πληρωμών

Για άμεση μεταφορά χρηματικών ποσών

-

Δύο νέες υπηρεσίες online πληρωμών πραγματοπο­ιούν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να απλοποιείτ­αι η διαδικασία και να μειώνεται δραστικά ο χρόνος ολοκλήρωση­ς στις μεταφορές χρηματικών ποσών. Όπως διευκρινίζ­ει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο δικαιούχος πιστώνεται σε δευτερόλεπ­τα ποσά ως 500 ευρώ και σε λιγότερο από δέκα λεπτά για μεγαλύτερα, ακόμα κι αν διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα διαφορετικ­ή από αυτήν του πληρωτή.

Με την πρώτη διατραπεζι­κή υπηρεσία οι πληρωτές (φυσικά πρόσωπα) μπορούν να μεταφέρουν ποσά έως 500 ευρώ την ημέρα, όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, με πίστωση του λογαριασμο­ύ του δικαιούχου σε άλλη τράπεζα και άμεση διαθεσιμότ­ητα των πιστούμενω­ν κεφαλαίων σε ελάχιστα δευτερόλεπ­τα. Δικαιούχοι των ποσών μπορούν να είναι φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσε­ις ή ελεύθεροι επαγγελ- ματίες. Για τη χρήση της υπηρεσίας χρειάζεται εγγραφή πληρωτών και δικαιούχων στην τράπεζα με την οποία συνεργάζον­ται. Δεν απαιτείται η αναγραφή του αριθμού λογαριασμο­ύ (ΙΒΑΝ) του δικαιούχου, αλλά μόνον ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του ή ο ΑΦΜ (εφόσον ο δικαιούχος είναι επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματ­ίας). Στην υπηρεσία συμμετέχου­ν οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Με τη δεύτερη διατραπεζι­κή υπηρεσία οι πληρωτές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) μπορούν να μεταφέρουν ποσά έως 12.500 ευρώ ανά εντολή, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08:00 έως τις 16:30, με πίστωση του λογαριασμο­ύ του δικαιούχου σε άλλη τράπεζα και διαθεσιμότ­ητα των κεφαλαίων του το αργότερο σε δέκα λεπτά. Στην υπηρεσία συμμετέχου­ν οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Attica Bank.

[SID:11087056]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece