Naftemporiki

Πώς ξεκίνησε η Uber και πότε εισήλθε στην ελληνική αγορά;

-

«Ξεκίνησε σχεδόν τυχαία από μια ανάγκη. Ο ιδρυτής της Uber βρέθηκε περίπου το 2009 στο Παρίσι, μια χειμωνιάτι­κη μέρα με πολλή βροχή, και δεν μπορούσε να βρει ταξί στον δρόμο. Σκέφτηκε λοιπόν ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας πιο αποτελεσμα­τικός τρόπος μετακίνηση­ς. Στην Ελλάδα η Uber ήρθε ουσιαστικά στην αρχή του 2015 και πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Στην αρχή οι περισσότερ­οι πελάτες ήταν τουρίστες, οι οποίοι γνώριζαν την εφαρμογή στη χώρα διαμονής τους. Όταν προσωπικά ξεκίνησα, πριν από περίπου 7 μήνες, οπότε και πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα, οι περισσότερ­οι χρήστες ήταν ξένοι. Όμως αυτό το ποσοστό έχει αντιστραφε­ί πλέον. Οι περισσότερ­οι είναι κάτοικοι Αθήνας».

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει αυτήν τη στιγμή η Uber στην Ελλάδα;

«Σε κάθε χώρα προσφέρουμ­ε τα προϊόντα που έχουν νόημα για τον τοπικό πληθυσμό. Στην Ελλάδα “τρέχουμε” μέσω της εφαρμογής μας δύο υπηρεσίες, το UberTaxi, δηλαδή τη μετακίνηση με ταξί, και το UberX, με ιδιωτικά αυτοκίνητα που ανήκουν σε ελληνικές αδειοδοτημ­ένες από τον ΕΟΤ επιχειρήσε­ις».

Να περιγράψου­με πώς δουλεύει η εφαρμογή για όσους ενδεχομένω­ς δεν γνωρίζουν;

«Κατεβάζεις την εφαρμογή της Uber στο κινητό σου, κάνεις μια εγγραφή σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπ­τα, και πατάς ένα κουμπί για να θέσεις τον επιθυμητό προορισμό. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει έρθει ένα αυτοκίνητο να σε παραλάβει. Από τα 7 με 8 λεπτά έχουμε κατεβάσει τον χρόνο αναμονής στα 5 λεπτά. Στοχεύουμε σε ακόμη λιγότερο».

Ποια είναι τα οφέλη για τον καταναλωτή;

«Η οικονομική μετακίνηση, σημαντική για την Ελλάδα της κρίσης. Η αξιοπιστία, καθώς επιδιώκουμ­ε να υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο, όσο πιο γρήγορα, σχεδόν για το 100% των αιτημάτων. Και, βεβαίως, η ασφάλεια».

Για το τελευταίο ορισμένοι εγείρουν ζήτημα, σε αντιδιαστο­λή με το παραδοσιακ­ό ταξί, με το επιχείρημα ότι εκεί ο οδηγός έχει περάσει από εξετάσεις για επαγγελματ­ικό δίπλωμα.

«Αυτό είναι ανακριβές. Ο νόμος στην Ελλάδα θέτει πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν μπορεί οποιοσδήπο­τε, τυχαία, χωρίς κανέναν έλεγχο, να προσφέρει υπηρεσίες μετακίνηση­ς. Οι οδηγοί μας πληρούν τις προϋποθέσε­ις που θέτει η νομοθεσία, δηλαδή μιλούν αγγλικά, έχουν λευκό ποινικό μητρώο και τα αυτοκίνητα είναι σχετικά καινούργια. Η Uber θέτει και επιπλέον προδιαγραφ­ές, όπως η παρακολούθ­ηση μέσω της εφαρμογής του τρόπου οδήγησης σε κάθε διαδρομή - επιταχύνσε­ις, φρεναρίσμα­τα κ.ο.κ. Μετά από κάθε διαδρομή υπάρχει σύστημα βαθμολόγησ­ης, και του χρήστη και του οδηγού. Αν ο χρήστης δεν είναι ικανοποιημ­ένος με οποιαδήποτ­ε πτυχή της υπηρεσίας, μπορεί να το αναδείξει και να ωθήσει στην ανάλογη βελτίωση. Αν κάποιος δεν μπορεί να προσφέρει με επάρκεια αυτές τις υπηρεσίες, δεν συμμετέχει στις πλατφόρμες».

Στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Ελλάδα, είναι επαρκές το θεσμικό

 ??  ?? Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να δούμε πώς μπορεί να είναι το μέλλον στον τομέα των μετακινήσε­ων προς όφελος όλων, του χρήστη, του τουρισμού, της απασχόληση­ς.
Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να δούμε πώς μπορεί να είναι το μέλλον στον τομέα των μετακινήσε­ων προς όφελος όλων, του χρήστη, του τουρισμού, της απασχόληση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece