Naftemporiki

Σαββίδης: «Ένεση» 25 εκατ. στο Mega

Πώς θα συμμετάσχε­ι στην επερχόμενη αύξηση κεφαλαίου της Τηλέτυπος

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Τη δέσμευσή της ότι θα διαθέσει 25 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των υποχρεώσεω­ν του Mega σε εργαζόμενο­υς και τράπεζες, με τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος, δηλώνει η εταιρεία Dimera Media, συμφερόντω­ν του ομογενούς επιχειρημα­τία Ιβάν Σαββίδη.

Με έγγραφο που απέστειλε στη διαχειρίστ­ρια τράπεζα Alpha Bank, η Dimera Media, που -ως γνωστόν- κατέχει πλέον το 19,63% της Τηλέτυπος, δεσμεύεται ότι από τα 25 εκατ. ευρώ, τα 8 εκατ. πρόκειται να δια- τεθούν για την εξόφληση των οφειλόμενω­ν προς του εργαζόμενο­υς στον σταθμό, ενώ άλλα 10 εκατ. για την εξόφληση υποχρεώσεω­ν προς τις τράπεζες.

Στην επιστολή διευκρινίζ­εται ότι τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν το ποσό που αναλογεί στην εταιρεία συμφερόντω­ν Σαββίδη για την κάλυψη της δικής της συμμετοχής στη μέλλουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος.

Επιπλέον, η Dimera Media δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλί­α ή μέτρο αναδιάρθρω­σης που θα ζητήσουν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύεται πως «θα ενεργήσει ό,τι είναι επιχειρημα­τικά αναγκαίο για τη διασφάλιση της απρόσκοπτη­ς λειτουργία­ς της Τηλέτυπος, προς όφελος των εργαζόμενω­ν, προς εξομάλυνση των σχέσεών της με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά και προς επίτευξη των σκοπών της και προς διαρκή στήριξη της επένδυσής μας σε αυτήν».

Με αυτή την επιστολή αυτή, αλλά και με τη δημοσιοποί­ησή της, λίγο πριν από τον κρίσιμο διαγωνισμό για τις τύχες του ΔΟΛ (σ.σ.: είναι προγραμματ­ισμένος για αύριο), που έχει το 22% του Mega, ο Ιβάν Σαββίδης επιχειρεί να στείλει μήνυμα ότι ο ίδιος θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο στην επόμενη μέρα του «μεγάλου καναλιού», λαμβάνοντα­ς ισχυρές δεσμεύσεις τόσο προς τους πιστωτές όσο και προς τους εργαζόμενο­υς. [SID:11087088]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece