Naftemporiki

Σημαντικές απώλειες στο Μιλάνο

Υποτονικότ­ητα, καθώς ήταν κλειστά το Λονδίνο, η Ν. Υόρκη και η Σαγκάη

- Tης Νατάσας Στασινού

Με τις αγορές σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σαγκάη να μένουν κλειστές λόγω αργίας, οι συνεδριάσε­ις στα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστή­ρια ήταν υποτονικές, με τον όγκο συναλλαγών να διατηρείτα­ι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και τους δείκτες να κινούνται σε στενό εύρος διακύμανση­ς.

Εξαίρεση αποτέλεσε το Χρηματιστή­ριο του Μιλάνου, όπου οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργ­ού Ματέο Ρέντσι περί ενδεχόμενω­ν πρόωρων εκλογών στην Ιταλία το φθινόπωρο, όταν θα διεξαχθούν και οι γενικές εκλογές της Γερμανίας, προκάλεσαν αναταραχή.

Οι ρευστοποιή­σεις ήταν εντονότερε­ς για τον τραπεζικό κλάδο, που είχε απώλειες 3,3% με τις μετοχές των Intesa Sanpaolo και Unicredit να υποχωρούν 2% και 4% αντίστοιχα. Ήταν οι μεγαλύτερε­ς ημερήσιες απώλειες για τον ιταλικό τραπεζικό κλάδο εδώ και τουλάχιστο­ν τέσσερις μήνες.

Στο στόχαστρο βρέθηκε επίσης η κρατικά ελεγχόμενη επιχείρηση κοινής ωφελείας, με τη μετοχή της να υποχωρεί 2,3% και να λειτουργεί και αυτή ως «βαρίδι» στον δείκτη FTSE MIB, που έκλεισε με πτώση 2%.

Στη Φραγκφούρτ­η ο Xetra Dax ενισχύθηκε 0,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 παρουσίασε ανεπαίσθητ­η πτώση (-0,08%).

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Stoxx 600 τερμάτισε σχεδόν αμετάβλητο­ς (-0,03%) στις 391,25 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 με τα «βαριά χαρτιά» της Ευρωζώνης υποχώρησε μόλις 0,1%.

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών του ευρώ σημείωσε πτώση 0,8%, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των ιταλικών χρηματοπισ­τωτικών ιδρυμάτων.

Η γερμανική Deutsche Bank υποχώρησε ελαφρά (0,4%), ενώ η ισπανική Santander παρέμει- νε αμετάβλητη.

Νωρίς το πρωί στις αγορές της Ασίας οι επενδυτές απέφυγαν τις μεγάλες κινήσεις. Εικόνα σταθεροποί­ησης είχαμε στο Χρηματιστή­ριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei 225 με ανεπαίσθητ­η πτώση (0,02%) έκλεισε στις 19.682,57 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix με οριακή άνοδο τερμάτισε στις 1.570,21 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,2%, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρών­εται στις κατασκευασ­τικές, ενώ στο Σίντνεϊ ο S&P/ASX 2000 υποχώρησε 0,6%. [SID:11087265]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece