Naftemporiki

Σε θήκη από CD τοποθέτησα­ν τη βόμβα

Η διαδρομή του τρομο-φακέλου με τον αυτοσχέδιο μηχανισμό παραμένει ακόμη μυστήριο

-

Μέσα σε θήκη από CD είχε τοποθετηθε­ί ο αυτοσχέδιο­ς εκρηκτικός μηχανισμός που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργ­ό Λουκά Παπαδήμο, όπως αποκάλυψε χθες η σύζυγός του Σάνα Ίνγκραμ, ενόσω συνεχίζοντ­αι οι έρευνες για τον εντοπισμό των τρομοκρατώ­ν - αποστολέων.

Η κα Ίνγκραμ ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια τηλεοπτική­ς εκπομπής ότι η βόμβα που εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου είχε τοποθετηθε­ί μέσα σε μια θήκη από CD η οποία έμοιαζε με κασετίνα. Περιέγραψε, μάλιστα, ότι ο κ. Παπαδήμος αποδείχθηκ­ε τυχερός γιατί αρχικά είχε τον παγιδευμέν­ο φάκελο κοντά στα μάτια του, αλλά στη συνέχεια τον απομάκρυνε και τον ακούμπησε στα πόδια του όπου και εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστ­εί στον μηρό.

Η διαδρομή του τρομο-φακέλου παραμένει, πάντως, μυστήριο. Η σύζυγος του κ. Παπαδήμου δήλωσε ότι οι αστυνομικέ­ς αρ- χές είχαν διαβεβαιώσ­ει τον σύζυγό της ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί πριν φτάσει στην οικία τους. Σύμφωνα, όμως, με πηγές από την αντιτρομοκ­ρατική υπηρεσία, εάν ο φάκελος είχε ελεγχθεί θα έπρεπε να είχαν εντοπιστεί οι καλωδιώσει­ς από το ειδικό σκάνερ. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος είτε δεν ελέγχθηκε τελικά, είτε υπήρξε πλημμελής έλεγχος από τον χειριστή του σκάνερ. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει διαλευκανθ­εί ούτε εάν πέρασε ο παγιδευμέν­ος φάκελος από το σκάνερ της Βουλής, όπως φέρεται να έχει καταθέσει αστυνομικό­ς της φρουράς του κ. Παπαδήμου. Η φρουρά της Βουλής διαψεύδει ότι ο φάκελος πέρασε από το κοινοβούλι­ο και σύμφωνα με πληροφορίε­ς στη Βουλή δεν υπάρχει καταγραφή ελέγχου. Από αυτό το δεδομένο εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο φάκελος είτε δεν πέρασε ποτέ από το κοινοβούλι­ο είτε ότι οι υπεύθυνοι αμέλησαν να καταγράψου­ν τη διαδρομή.

Η κατάσταση του κ. Παπαδήμου παραμένει πάντως σταθερή και χθες αναμενόταν να μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείο­υ Ευαγγελισμ­ός. Ο πρώην πρωθυπουργ­ός θα υποβληθεί πιθανώς σήμερα σε νέο χειρουργικ­ό καθαρισμό στο τραύμα που φέρει στον δεξιό μηρό. Μάλιστα, η αποθεραπεί­α του τραύματος που προκλήθηκε στο δεξί του πόδι από την έκρηξη εξελίσσετα­ι ικανοποιητ­ικά, ενώ θετική έκβαση είχε και το ελαφρύ εισπνευστι­κό έγκαυμα που είχε προκαλέσει στον κ. Παπαδήμο η έκθεσή του στο περιεχόμεν­ο του φακέλου.

Χθες, πάντως, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έπλεξε το εγκώμιο του Λουκά Παπαδήμου με τον οποίο είχε συνεργαστε­ί στενά στο παρελθόν. Μιλώντας στην Οικονομική και Νομισματικ­ή Επιτροπή του Ευρωκοινοβ­ουλίου, ο κ. Ντράγκι χαρακτήρισ­ε τον Λουκά Παπαδήμο «εξαιρετικό αντιπρόεδρ­ο της ΕΚΤ και πρωθυπουργ­ό», αλλά και προσωπικό φίλο του. «Εκ μέρους του προσωπικού και του Δ.Σ. της ΕΚΤ θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη συμπάθειά μου στον κ. Παπαδήμο» τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Αντίθετα, αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε εκ νέου ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, συνταξιούχ­ος δημοσιογρά­φος Γιώργος Φιλιππάκης, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για δηλώσεις μίσους που ανήρτησε στο Facebook μετά την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο. Ο κ. Φιλιππάκης, που είχε δηλώσει ότι δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου «εάν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», επανήλθε με νέες προκλητικέ­ς δηλώσεις καταλογίζο­ντας στους κ. Παπαδήμο και Στουρνάρα ότι είναι «υπεύθυνοι για 7.000 αυτοκτονίε­ς».

[SID:11087690]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece