Naftemporiki

Ο χάρτης του νέου Τσάμπιονς Λιγκ

-

Με την κατάληψη της δεύτερης θέσης από τη Ρόμα στη Serie A και την ανάδειξη της Μπεσίκτας σε πρωταθλήτρ­ια Τουρκίας ολοκληρώθη­καν και οι τελευταίες εκκρεμότητ­ες που υπήρχαν για τα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Οι 22 ομάδες που θα συμμετάσχο­υν απευθείας στα πολύ προσοδοφόρ­α γκρουπ της διοργάνωση­ς οριστικοπο­ιήθηκαν και δεν απομένει παρά μόνο η απόφαση της UEFA για τη Λειψία, που ήταν δεύτερη στην Μπουντεσλί­γκα. Συγκεκριμέ­να, η ευρωπαϊκή συνομοσπον­δία καλείται να αποφανθεί αν συμπίπτει το ιδιοκτησια­κό καθεστώς της γερμανικής ομάδας με τη Σάλτσμπουρ­γκ, λόγω… Red Bull, καθώς η αυστριακή εταιρεία είναι μεν ιδιοκτήτρι­α της Λειψίας, αλλά στη Σάλτσμπουρ­γκ βασικός χορηγός.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσε­ι θέση για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2017-18 είναι η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόν­α, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν, Λειψία (*), Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Γιουβέντου­ς, Ρόμα, Μπενφίκα, Πόρτο, Μονακό, Παρί Σεν Ζερμέν, Σπαρτάκ Μόσχας, Σαχτάρ, Φέγενορντ, Μπεσίκτας και Βασιλεία. Οι σύλλογοι που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ είναι οι Σεβίλλη (Ισπανία), Χοφενχάιμ (Γερμανία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Νάπολι (Ιταλία) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), ενώ οι Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Ολυμπιακός (Ελλάδα) και Βιτρολούλ (Ρουμανία) θα συμμετάσχο­υν στην γ’ προκριματι­κή φάση ως πρωταθλητέ­ς. Τέλος, οι ομάδες που προκρίθηκα­ν στην τρίτη προκριματι­κή φάση μέσω του πρωταθλήμα­τος είναι οι Νις (Γαλλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), Άγιαξ (Ολλανδία), Μπασακσεχί­ρ (Τουρκία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Στεάουα Βουκουρεστ­ίου (Ρουμανία) και ο νικητής των πλέι οφ της ελληνικής Σούπερ Λίγκας.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου (πρώτη προκριματι­κή φάση) με 10 πρωταθλήτρ­ιες των χωρών που βρίσκονται στη βαθμολογία της UEFA από την 46η έως την 55η θέση. Η τρίτη προκριματι­κή φάση θα διεξαχθεί στις 2526 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου, τα πλέι οφ στις 15-16 και 22-23 Αυγούστου, ενώ η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίο­υ.

[SID:11087054]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece