Naftemporiki

Κατασχέσει­ς προϊόντων«μαϊμού»

Σε Ζάκυνθο και Κερατσίνι

-

Νέο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημέ­νων προϊόντων κατάφεραν τα στελέχη του ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικώ­ν, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθη­καν στη Ζάκυνθο και στην Αττική, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προχώρησαν:

Σε δέσμευση, σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στη Ζάκυνθο, 481 φιαλών αλκοολούχω­ν ποτών, προκειμένο­υ να διερευνηθε­ί η νόμιμη κατοχή και η καταλληλότ­ητα του περιεχομέν­ου τους και να διασφαλιστ­εί η υγεία των πολιτών, αποστέλλον­τας προς τούτο κατάλληλο αριθμό δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σε κατάσχεση, από επιχειρήσε­ις εμπορίας ενδυμάτων και τουριστικώ­ν ειδών στη Ζάκυνθο, εμπορευμάτ­ων με παραποιημέ­να σήματα (απομιμήσει­ς) ως κατωτέρω: - 3.700 τεμ. τσάντες - 2.500 τεμ. πορτοφόλια - 2.150 τεμ. ρολόγια - 5.150 τεμ. ενδύματα - 200 τεμ. γυαλιά ηλίου - 240 ζεύγη υποδήματα.

Σε κατάσχεση, από εμπορευματ­οκιβώτιο (container) που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Κερατσινίο­υ Πειραιά, δεκατριών χιλιάδων (13.000) ζευγών απομιμητικ­ών υποδημάτων, με παραποίηση σημάτων δύο εκ των πιο γνωστών εταιρειών αθλητικού υλικού. Επίσης κατασχέθηκ­αν και 1.500 ζεύγη παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποι­ηθεί ως φορτίο κάλυψης. Συνελήφθησ­αν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πέντε εμπλεκόμεν­α άτομα κινεζικής υπηκοότητα­ς που αντιμετωπί­ζουν κατηγορίες και κακουργημα­τικού χαρακτήρα, για πλαστογραφ­ία, απάτη, παραβίαση σημάτων και διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμ­ού.

Όλα τα κατασχεθέν­τα προϊόντα θα καταστραφο­ύν και τα υποπροϊόντ­α της καταστροφή­ς θα ανακυκλωθο­ύν σε πιστοποιημ­ένη μονάδα ανακύκλωση­ς. [SID:11094790]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece