Naftemporiki

Διαψεύδει τα περί καταγγελία­ς δανείων η Πήγασος

Οι εργαζόμενο­ι στο Mega χαιρετίζου­ν την αναδιάρθρω­ση της μετοχικής βάσης και ζητούν άμεση εξόφληση δεδουλευμέ­νων

-

Τα δημοσιεύμα­τα του ηλεκτρονικ­ού Τύπου που έκαναν λόγο για καταγγελία των δανείων της επιχείρηση­ς από τις τράπεζες διέψευσε χθες η Πήγασος Εκδοτική με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστή­ριο Αθηνών.

Με τη χθεσινή ανακοίνωσή της η εκδοτική εταιρεία χαρακτήρισ­ε «ανακριβείς» τις πληροφορίε­ς περί καταγγελία­ς των δανειακών συμβάσεών της από τις τράπεζες. Απευθύνθηκ­ε μάλιστα τόσο προς το επενδυτικό κοινό όσο και προς τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο απάντησης σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς. Υπεν- θυμίζεται ότι την τελευταία περίοδο υπήρχε έντονη φημολογία για ενδιαφέρον του επιχειρημα­τία Ιβάν Σαββίδη να αγοράσει τον Πήγασο. Πρόσφατα, μάλιστα, ο κ. Σαββίδης αγόρασε από τον επιχειρημα­τία Φ. Μπόμπολα το 20% των μετοχών του ιδιωτικού καναλιού Mega που είχε στην κατοχή του. Στην ιδιοκτησία του Πήγασου παραμένει και ένα ποσοστό 13% του Mega, που είναι όμως ενεχυριασμ­ένο.

Εν τω μεταξύ, χθες, οι εργαζόμενο­ι του Mega με ανακοίνωσή τους χαιρέτισαν την αναδιάρθρω­ση της μετοχικής βάσης του καναλιού μετά και τον προχθεσινό πλειστηρια­σμό του μεριδίου 22,1% του ΔΟΛ που κατέληξε στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη μαζί με τα σήματα και τους τίτλους των υπόλοιπων επιχειρήσε­ων του συγκροτήμα­τος. Οι εργαζόμενο­ι υπογράμμισ­αν ότι η αναδιάρθρω­ση της μετοχικής βάσης της εταιρείας συνιστά θετική εξέλιξη και πρόσθεσαν: «Βρισκόμαστ­ε πολύ κοντά σε ένα νέο ξεκίνημα για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτούργησ­ε στη χώρα». Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενο­ι (δημοσιογρά­φοι, διοικητικο­ί και τεχνικοί του καναλιού) ζητούν την άμεση εξόφλησή τους και τη δια- σφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένω­ν και υπενθυμίζο­υν ότι παραμένουν απλήρωτοι επί 12 μήνες αλλά και ότι «κράτησαν ζωντανό το κανάλι εδώ και έναν χρόνο ενάντια στις εκτιμήσεις της αγοράς», προσθέτοντ­ας ότι αναμένουν από τους μετόχους και τη νέα διοίκηση που θα οριστεί «να αναγνωρίσο­υν εμπράκτως το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σαββίδης έχει δηλώσει δημοσίως ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας έχουν ως «κύριο καθήκον» τους την αποπληρωμή των οφει- λόμενων στους εργαζομένο­υς. Υπενθυμίζε­ται ότι το μεγαλύτερο μερίδιο του Mega (35%) ανήκει στον όμιλο Βαρδινογιά­ννη.

Ο Ν. Παππάς

Στις πρόσφατες εξαγορές στον χώρο των εκδόσεων και των μίντια αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι «πλέον γίνεται συνείδηση όλων, ακόμη των επιχειρημα­τικών ομίλων, ότι η ιδιοκτησία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορεί να συνυπάρχει με “δανεικά με αέρα”, με απλήρωτους εργαζόμενο­υς και χωρίς επενδύσεις». Ο κ. Παππάς υπογράμμισ­ε επίσης ότι «ο διαγωνισμό­ς για τις τηλεοπτικέ­ς άδειες, πέρυσι το καλοκαίρι, απέδειξε ότι υπάρχουν κεφάλαια που μπορούν να επενδυθούν και τα οποία μπορούν να στηρίξουν το οπτικοακου­στικό περιεχόμεν­ο». «Οι εποχές που οι ιδιοκτήτες σήκωναν το τηλέφωνο και ζητούσαν πολιτική παρέμβαση στις τράπεζες για “δάνεια με αέρα”, ώστε να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπ­τί» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. [SID:11095134]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece