Naftemporiki

«Μου είπαν πως είχε ελεγχθεί ο φάκελος»

-

«Ρώτησα αν είχε ελεγχθεί η αλληλογραφ­ία και μου είπαν πως είχε ελεγχθεί» φέρεται να δήλωσε στην πρώτη επίσημη κατάθεσή του στην Αντιτρομοκ­ρατική Υπηρεσία ο πρώην πρωθυπουργ­ός Λουκάς Παπαδήμος, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμ­ός, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς από αστυνομικέ­ς πηγές, ο κ. Παπαδήμος ουσιαστικά επιβεβαιών­ει όσα ήδη γνωρίζουν από την έρευνα οι Αρχές, ενώ φέρεται να μη θυμάται το όνομα του αναγραφόμε­νου ως αποστολέα.

«Είδα μόνο τη διεύθυνση του σπιτιού μου» είπε ο πρώην πρωθυπουργ­ός. Όπως εξήγησε, η αλληλογραφ­ία που πηγαίνει στο σπίτι του, παραλαμβάν­εται από αστυνομικό της συνοδείας του και σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταφέρετα­ι στη Βουλή, όπου ελέγχεται στα μηχανήματα XRAY και κατόπιν του παραδίδετα­ι. Το ίδιο συνέβη και την ημέρα του χτυπήματος. Η αλληλογραφ­ία του στην Ακαδημία Αθηνών, όπου είναι πρόεδρος, ελέγχεται στα ειδικά μηχανήματα της Τράπεζας της Ελλάδος. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με την κατάθεση, ο κ. Παπαδήμος μπήκε στο αυτοκίνητό του και είδε την αλληλογραφ­ία δίπλα του. Με τη βεβαιότητα ότι είχε ελεγχθεί όπως κάθε φορά, πήρε τον παγιδευμέν­ο φάκελο, που νόμισε πως περιείχε «κάτι σαν κουτί CD» και τον άνοιξε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να γίνει η ανάφλεξη της εκρηκτικής ύλης και να τον τραυματίσε­ι.

Ο φάκελος είχε φτάσει ταχυδρομικ­ώς την Τετάρτη 24 Μαΐου, στο σπίτι του κ. Παπαδήμου και ο ταχυδρόμος τον άφησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην άδεια σκοπιά. Από το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πέρασε την προηγούμεν­η μέρα, με όλη την αλληλογραφ­ία από το εξωτερικό για το κέντρο της Αθήνας. [SID:11095126]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece