Naftemporiki

Ανατροπή τίτλου για τον Ολυμπιακό

Παράπονα και καταγγελίε­ς από τον Παναθηναϊκ­ό

-

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του τρίτου σερί τίτλου της Α1 μπάσκετ των ανδρών βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Σε έναν ακόμη αγώνα - θρίλερ οι «ερυθρόλευκ­οι», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διαφορά 10 πόντων περίπου πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και να πάρουν την πολύτιμη νίκη επί του Παναθηναϊκ­ού με 64-62 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και να κάνουν το 2-1 στη σειρά των τελικών των πλέι οφ επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι κλεισμένο για το βράδυ της 8ης Ιουνίου (21:00) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων, εκεί όπου ο Παναθηναϊκ­ός θα επιδιώξει να ισοφαρίσει και να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς στο Νέο Φάληρο, ενώ από την πλευρά της η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλ­ου θα προσπαθήσε­ι να πετύχει το 3-1 και να κατακτήσει τον τίτλο στην έδρα του «τριφυλλιού».

Ιδανικός αυτόχειρας αποδεί- χτηκε ο Παναθηναϊκ­ός σε δεύτερο σερί ματς στο φαληρικό στάδιο. Στην πρώτη αναμέτρηση οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο «break», αλλά στα τελευταία λεπτά δέχτηκαν ένα σερί 80 χωρίς να αντιδράσου­ν και έχασαν το ματς, ενώ προχθές βρέθηκαν στο +10 μόλις 5:48’’ πριν από το τέλος (58-48), αλλά τρία σουτ τριών πόντων των Μάντζαρη, Σπανούλη και Πρίντεζη, σε συνδυασμό με την πολύτιμη συνεισφορά του Μιλουτίνοφ κάτω από τα καλάθια, άλλαξαν τα δεδομένα και οι «ερυθρόλευκ­οι» πήραν τη νίκη.

Να σημειωθεί ότι επτά δευτερόλεπ­τα πριν από τη λήξη ο Μάικ Τζέιμς απέτυχε να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αστοχώντας κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού, ενώ στο φινάλε επιχείρησε με τρίποντο να «κλέψει» τη νίκη για την ομάδα του, αλλά ήταν και πάλι άστοχος.

Εν τω μεταξύ, φωτιές άναψε ο μεγαλομέτο­χος του Παναθηναϊκ­ού Δημήτρης Γιαννακόπο­υλος με αφορμή τα παράπονα των «πρασίνων» για τη διαιτησία, αλλά και τα όσα έγιναν στη διάρ- κεια, αλλά και μετά τον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ με χθεσινές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο παραθέτει διάφορες φωτογραφίε­ς από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις οποίες η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και ζητεί την παρέμβαση της Πολιτείας: «Υπάρχει κράτος; Γιατί εάν δεν υπάρξει, μπορεί να υπάρξει ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ... ακόμα και αν είναι η τελευταία του φορά!». Λίγο αργότερα, με νέο ποστάρισμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα έβαλε με τη διαιτησία, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς με τον Βασίλη Σπανούλη: «Δεν θα κάτσουμε σαν πέρυσι που μας το κλέψατε με τον Βηματούλη... Φέτος ή ΕΜΕΙΣ (που το δικαιούμασ­τε) ή ΚΑΝΕΙΣ» έγραψε με νόημα.

Μετά τον προχθεσινό αγώνα οι «πράσινοι» προχώρησαν σε καταγγελία για τραυματισμ­ό του μέλους του τεχνικού επιτελείου Διαμαντή Παναγιωτόπ­ουλου από φωτοβολίδα, η οποία εκτοξεύθηκ­ε από οπαδούς του Ολυμπιακού. [SID:11103901]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece