Naftemporiki

«Φλερτάρουν» τις τράπεζες

-

Ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες καταγράφηκ­ε στο New York Conference Emerging Markets της HSBC στο οποίο συμμετείχα­ν η Alpha Bank και η Eurobank, ενώ ανάλογο κλίμα υπάρχει και στο Goldman Sachs Annual European Financials που ξεκίνησε χθες στη Μαδρίτη, με τη συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών ομίλων.

Οι επενδυτές, υπό τις νέες εξελίξεις, τοποθετούν μια ενδεχόμενη συμμετοχή στο QE μετά το καλοκαίρι, ενώ ρωτούν σταθερά για τον σχεδιασμό μείωσης των NPEs, τη νομοθεσία, την αποτελεσμα­τικότητα του εξωδικαστι­κού συμβιβασμο­ύ. Όπως επισημαίνο­υν τραπεζικά στελέχη, ως χώρα και ως τραπεζικός κλάδος βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέρον­τος επενδυτών ειδικά αναδυόμενω­ν αγορών για μια σειρά από λόγους: αποτιμήσει­ς χαμηλότερε­ς στην Ευρώπη, νόμισμα σε ευρώ και σταθερή πολιτικοοι­κονομική κατάσταση με το ερωτηματικ­ό των αξιολογήσε­ων και της συνεχούς διαπραγμάτ­ευσης. Αυτή η αβεβαιότητ­α που είναι πλέον μια πάγια κατάσταση φρενάρει την επενδυτική δυναμική σε ομόλογα και μετοχές, σχολιάζουν τα ίδια στελέχη.

Σε έκθεσή της η Goldman Sachs κάνει λόγο για βελτίωση του πολιτικού περιβάλλον­τος λόγω της διαφαινόμε­νης ολοκλήρωση­ς της δεύτερης αξιολόγηση­ς, αλλά και για επιδείνωση των προβληματι­κών δανείων μέσα στο 2017, έπειτα από 5 τρίμηνα διαδοχικής βελτίωσης.

Η αμερικανικ­ή τράπεζα αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες και δίνει σύσταση αγοράς μόνο για την Alpha Bank, με τιμή στόχο τα 2,80 ευρώ. Για τις άλλες τράπεζες δίνεται ουδέτερη σύσταση και για τη Eurobank τιμή-στόχος στο 1 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,27 ευρώ και για την Εθνική στο 0,36 ευρώ.

Στην έκθεση επισημαίνε­ται η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών, αλλά και η παραμονή τους σε περιβάλλον μεταβλητότ­ητας. Σε αυτό το πλαίσιο ξεχωρίζει την Alpha Bank, λόγω του χαμηλότερο­υ προφίλ κινδύνου σε σύγκριση με τον ανταγωνισμ­ό που αντανακλά το καλύτερο του μέσου όρου ιστορικό στα stress tests και την ισχυρή κεφαλαιακή βάση. [SID:11107991]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece