Naftemporiki

Πρόγραμμα στήριξης ανέργων 18-30 ετών

Επαγγελματ­ική καθοδήγηση μέσω του Youth Empowered

-

Πρωτοβουλί­α για την ενίσχυση της απασχολησι­μότητας των νέων 18-30 ετών στη χώρα μας υλοποιεί η CocaCola Τρία Έψιλον, σε συνεργασία με ένα μεγάλο δίκτυο εταιρειών και φορέων, μέσω του προγράμματ­ος «Youth Empowered» το οποίο απευθύνετα­ι σε άνεργους νέους, παρέχοντάς τους, δωρεάν, δεξιότητες, επαγγελματ­ική καθοδήγηση και δυνατότητε­ς δικτύωσης.

Όπως αναφέρθηκε, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξη­ς Τύπου, τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο 48% τον Ιανουάριο από 46,7% τον Δεκέμβριο. Παράλληλα σε 38% ανέρχεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 30 ετών (Eurostat).

Σε αυτό το πλαίσιο στόχος του προγράμματ­ος είναι να βοηθήσει 20.000 νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός εργασίας να επιτύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους μέχρι το 2020.

Αναλυτικότ­ερα, μέσα από δίκτυο συνεργασιώ­ν με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του προγράμματ­ος, φορείς και επιχειρήσε­ις που προσφέρουν τεχνογνωσί­α και δικτύωση.

Σεμινάρια

Μέσω πενθήμερων εκπαιδευτι­κών σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και παράλληλα διαδικτυακ­ά μέσω μίας πρωτοπορια­κής πλατφόρμας elearning, το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχον­τες εκπαίδευση πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματ­ικές δεξιότητες. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Youth Empowered» είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτε­ι πτυχίο ή εξειδίκευσ­η.

Το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο οργανώνετα­ι στη Θεσσαλονίκ­η, από 12-16 Ιουνίου, σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης για τους 100 πρώτους συμμετέχον­τες, ενώ εντός του 2017 θα ακολουθήσο­υν σεμινάρια στον Βόλο, το Ηράκλειο, την Αττική και τη Λευκωσία. [SID:11108011]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece